Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

CL Alba Iulia decide dacă se constituie parte civilă într-un dosar penal. Prelungire fără licitaţie a contractului de transport public local

Publicat

sediu Primaria Alba Iulia

primaria alba iulia Consiliul Local Alba Iulia decide în şedinţa de joi, dacă se constituie parte civilă într-un dosar penal instrumentat de poliţiştii de investigaţii economice de la IPJ Alba. Consilierii trebuie să răspundă, de asemenea, dacă s-a creat un prejudiciu după ce AIDA Transport Local nu ar fi făcut demersurile pentru organizarea unei licitaţii pentru atribuirea contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport public local, în 2011, iar actul a fost prelungit 9 luni.

IPJ Alba solicită CL Alba Iulia să comunice “dacă s-a cauzat un prejudiciu Consiliului Local Alba Iulia ca urmare a neefectuării de către reprezentanţii AIDA – Transport Local a cadrului organizatoric şi a demersurilor necesare organizării procedurii de licitaţie pentru atribuirea contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport public local la finele executării contractului 3835/28.02.2001, încheiat între CL Alba Iulia şi Transcom SA  – denumită ulterior Societatea de Transport Public Local SA – ca urmare a ajungerii acestuia la termen, respectiv 28.02.2011” şi, în caz afirmativ, cuantumul prejudiciului şi dacă se constituie parte civilă în cauză.

Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia – Tansport Local (AIDA – TL) s-a înfiinţat în 2009, având ca scop înfiinţarea, organizarea, reglementarea, exploatarea, monitorizarea şi gestionarea în comun a serviciului de transport public local din cadrul asociaţiei, pe raza de competenţă a unităţilor administrativ-teritoriale member.

La înfiinţarea acestei asociaţii au participat iniţial trei unităţi administrative-teritoriale, ulterior numărul asociaţilor crescând la opt unităţi.

Contractul nr. 3835/28.02.2001 a fost încheiat între CL Alba Iulia şi Transcom SA (denumită ulterior Societatea de Transport Public Local SA), pe o durată de 10 ani. La expirarea acestuia, prin hotărârile 46/2011 şi 223/2011 ale CL Alba Iulia s-a prelungit durata acestuia cu 9 luni, iar prin HCL 368/2011 operatorul a fost obligat să efectueze serviciul public de transport local până la încheierea unui contract de delegare de gestiune cu un nou operator, se arată în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre adus în atenţia CL, la şedinţa de joi.

Prin HCL 260/8 august 2012, ca urmare a organizării licitaiei de către AIDA-TL, s-a aprobat contractul de delegare a gestiunii serviciului de transport public local prin curse regulate, contractul intrând în vigoare, prin semnare de către toate unităţile din asociaţie, începând cu data de 17 septembrie 2016.

“Pe perioada aferentă prelungirii, pentru serviciul prestat şi pe durata obligării efectuării serviciului public s-a achitat societăţii o subvenţie plus gratuităţi în cuantum de 26.710.964 lei (aproximativ 5,93 milioane euro – n.r)”, se mai arată în documentaţia de proiect.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax