Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Controale DSP la agenții economici din Alba ce dețin la vânzare produse alcoolice. Sunt căutate mărci de votcă și rom ce conțin metanol

Publicat

Direcția de Sănătate Publică Alba a demarat controalele la agenții economici din județ care dețin depozite, magazine sau localuri unde ar fi posibil să existe băuturi alcoolice contrafăcute. Acțiunea a fost inițiată ca urmare a anunțului ANSVSA, care a fost avertizată prin Sistemul de Alertă Rapidă că în Cehia 25 persoane au murit, iar 36 sunt spitalizate după ce au consumat votcă și rom care conțineau metanol, o substanță foarte nocivă pentru sănătatea populației.

DSP verifică dacă în România au intrat loturi cu unele mărci de votcă și rom ce conțin metanol. În cazul în care vor fi identificate, produsele vor fi scoase de la comercializare. Potrivit DSP Alba, controalele în județul nostru au demarat astăzi, iar mâine vor fi prezentate primele rezultate. Până în prezent nu au fost identificați agenți economici care dețineau la vânzare alcool contrafăcut, în Alba.

Lista de băuturi suspecte conţine mărcile Lašský Tuzemák, Tuzemák, Švestková vodka, Vodka Lunar, Vodka, Hanácká vodka, Meruňka, Albánská borovička, dar aceasta poate fi consultată integral pe site-ul Ministerului Sănătății. Comercianții care dețin astfel de băuturi sunt sfătuiți să le scoată rapid de la vânzare.

Informarea ar fi fost transmisă de specialiştii din Cehia, care au anunţat ţările europene că în prezent au fost raportate 25 decese şi 36 de persoane internate în spitale din cauza consumului acestor produse şi că sursa de alcool periculos nu a fost confirmată încă, dar că se desfăşoară o anchetă în acest caz.

Astfel, direcţiile de sănătate publică din România au primit o alertă de la ANSVSA, iar inspecţia sanitară de stat verifică dacă în ţară există loturi din produsele menţionate în avertizarea respectivă.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax