Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

CRIMA de la Partoş. Rezultatele autopsiei: Moarte VIOLENTĂ, după lovituri cu un corp dur. Dosar pentru OMOR

avatar

Publicat

investigatii crima Anchetatorii care se ocupă de cazul crimei din noaptea de vineri spre sâmbătă din cartierul Partoş al oraşului Alba Iulia au deschis dosar penal pentru omor şi au stabilit primele concluzii, pe baza rezultatelor autopsiei. Femeia în vârstă de 80 de ani a decedat în urma unor lovituri cu un corp dur, în zona capului. Moartea a fost violentă.

Fiul ei se află în continuare la spital, şi acesta având lovituri în zona capului.

„Este vorba despre o moarte violentă, survenită unor lovituri cu un corp dur, în zona capului, potrivit concluziilor după autopsie”, a precizat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, Marius Ungureanu, pentru Alba24.ro.

Citește și TE TREC FIORII! Întâlnire de gradul zero cu suspectul CRIMEI de la Partoș. O familie din Alba Iulia l-a suprins pe Lupu în timp ce le pândea locuința

A fost deschis dosar penal pentru omor, însă deocamdată nu a fost acuzată oficial vreo persoană. Cercetările continuă în acest caz.

Reamintim că femeia în vârstă de 80 de ani, C. Drâmbărean, a fost găsită fără viaţă, sâmbătă dimineaţa, în curtea locuinţei sale, de pe strada Regiment V Vânători, în cartierul Partoş al oraşului Alba Iulia. Fiul ei, C- Drâmbărean, de 53 de ani, a fost găsit închis în casă, în stare de șoc, cu multiple lovituri la nivelul capului.

Vecinii spun că faptele s-ar fi petrecut vineri seara, în curtea locuinței. Bărbatul s-ar fi refugiat de atacatori în casă și s-ar fi ascuns în baie, unde a fost găsit sâmbătă dimineața de echipele de intervenție alertate de rude.

La fața locului polițiștii și procurorii criminaliști au făcut cercetări. Anchetatorii iau în calcul în acest caz toate variantele privind circumstanțele în care s-au produs faptele, nefiind exclusă nici posibilitatea unui jaf.

Vezi şi UPDATE FOTO-VIDEO: CRIMĂ înfiorătoare în cartierul Partoș din Alba Iulia. O femeie OMORÂTĂ, iar fiul acesteia bătut crunt

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Publicitate

EVENIMENT

Mircea Hava, „condamnat” să fie primar pe viață la Alba Iulia. Ar fi vrut europarlamentar dar nu-l lasă Orban

avatar

Publicat

Partidul Național Liberal și-a pregătit, în linii mari, lista pentru alegerile europarlamentare ce vor avea loc în 2019, primul pe aceasta urmând să fie chiar liderul PNL, Ludovic Orban. Potrivit unor surse din interiorul formațiunii, nume grele din partid, precum Mircea Hava, Gheorghe Falcă sau Vlasile Blaga au fost înlăturate.  Se pare că Hava ar fi foarte preocupat să obțină susținerea organizațiilor județene pentru loc eligibil pe lista de candidați a partidului, la alegerile pentru Parlamentul European, de anul viitor. Acesta caută o poziție confortabilă în scrutinul din 2019, dorind să se retragă din funcția de primar de la la Alba Iulia.

Sursele citate au declarat, pentru Mediafax, că pe lista scurtă pentru alegerile europarlamentare se află în acest moment: Ludovic Orban, Siegfried Mureşan (venit recent din PMP), Ionel Dancă, Marian Jean Marinescu, Daniel Buda, Violeta Alexandru (propusă de Cioloş pentru a prelua functia de ministru delegat pentru dialog social), Cristian Buşoi.

Se pare că inclusiv preşedintele Partidului Popular European, Joseph Daul, ar fi spus, la întâlnirea cu Ludovic Orban, că ar prefera să meargă mai depare în legislatura viitoare cu Siegfried Mureşan, dar a nominalizat-o şi pe Adina Vălean.

Pe lista de europarlamentare initial se regăseau nume precum Vasile Blaga, Mircea Hava, Gheorghe Falcă, dar au fost retrași de pe liste lucru care a creat nemulțumiri în rândul membrilor.

De cealaltă parte, justificarea ar fi fost că PNL poate pierde mandate de primari la Alba şi Arad cu aceste nominalizări.

Mircea Hava face lobby în Parlament, prin  intermediul lui Florin Roman, care trebuia să susțină  pensiile speciale pentru  primarii și șefii de CJ-uri ai PNL, ar fi putut obține sprijinul organizațiilor județene, în vederea obținerii unui loc eligibil pe lista de candidați la europarlamentarele din 2019.

Mai mult, sursele susțin că Ludovic Orban l-ar fi refuzat pe Mircea Hava, în încercarea acestuia din urmă de a-i acorda un loc fruntaș pentru europarlamentare. O discuție în contradictoriu, pe acest subiect ar fi avut loc, acum câteva săptămâni, cu ocazia sărbătoririi zilei de naștere a lui Orban, în județul Alba. Hava i-ar fi organizat întreaga petrecere lui Orban, crezând că poate obține ceea ce și-a propus, scrie ancheteonline.ro.

Oficial, criteriile care vor sta la baza alegerii candidaţilor pentru europarlamentarele din 2019 vor fi stabilite în următorul Consiliu Naţional, care ar fi trebuit să se organizeze în luna iunie.

„Voi fi foarte exigent în ceea ce priveşte candidaţii. Nu poţi să trimiţi pe oricine la Bruxelles. Candidaţii trebuie să aibă expertiză cel puţin într-un domeniu, pentru că acolo dezbaterea în comisiile de specialitate este extrem de serioasă, iar noi, ca să existăm în această dezbatere şi să putem influenţa deciziile în avantajul României, trebuie să avem oameni foarte bine pregătiţi”, a declarat recent preşedintele PNL.

Edilul Municipiului Alba Iulia a fost în 2014 pe listele PDL pentru alegerile europarlamentare însă nu pe un loc eligibil.

Mircea Hava a candidat pe locul 11 pe listă și a explicat atunci că prezența lui acolo a fost doar un gest de solidaritate pentru partid, gest pe care l-au făcut mai mulți primari de orașe din România, „campioni ai fondurilor europene”. „Și dacă locul pe care mă aflu va fi eligibil, voi rămâne acasă”, spune primarul.

„Sunt o locomotivă pentru partid. Dacă aș fi vrut să plec la Bruxelles, eram maxim pe locul 5”, a spus primarul Mircea Hava în 2014.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: SVSU Stremț, câștigătorii fazei judeţene a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare

avatar

Publicat

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Unirea” al judeţului Alba a organizat pe Stadionul Cetate din Municipiul Alba Iulia, faza judeţeană a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă din judeţul Alba.

Concurenţii au susţinut 3 probe practice: pista de îndemânare şi viteză; ştafeta 4 X 100 m şi dispozitivul de intervenţie. Aceste concursuri au avut ca obiective: dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă, evaluarea nivelului de pregătire a capacităţii de intervenţie a serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă şi popularizarea, în rândul cetăţenilor, a unor aspecte din activităţile desfăşurate de serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă.

În urma probelor de concurs, rezultatele sunt următoarele:

Proba “Pista cu obstacole pe 100 m”:

Locul I – Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Ștremț;

Locul II – Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Teiuș;

Locul III – Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Sebeș;

Proba “Ștafeta 4x100m”:

Locul I – Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Ștremț;

Locul II – Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Teiuș;

Locul III – Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Cugir;

Proba “Dispozitivul de intervenție”:

Locul I – Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Ștremț;

Locul II – Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Teiuș;

Locul III – Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Cugir;

Diploma Fairplay:

Echipajului Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Abrud.

Clasamentul general:

Locul I – Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Stremț;

Locul II – Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Teiuș;

Locul III – Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Cugir;

Locul IV – Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Sebeș;

Locul V – Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Abrud;

Locul VI – Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Șpring.

La festivitatea de premiere au participat domnul Dănuț-Emil Hălalai – prefectul județului Alba și domnul lt.col. Nicolae Negoiță – prim adjunct al ISU Alba.

Strădania concurenților a fost răsplătită cu cupe şi diplome oferite de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Unirea” al judeţului Alba.

Felicitări pentru efortul depus!

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Ioan Dîrzu, deputat PSD de Alba: Urmărim stimularea angajării tinerilor, absolvenților și șomerilor

avatar

Publicat

Deputatul PSD de Alba Ioan Dîrzu a transmis că Guvernul continuă să-și urmărească Programul de guvernare în domeniul tineretului, militând pentru stimularea angajării tinerilor, absolvenților și șomerilor pe piața muncii. „De 30 de ani se tot vorbește despre faptul că tinerii nu sunt bine primiți în câmpul muncii, că sunt dezavantajați și refuzați pe motiv că nu au experiență. Toate aceste prejudecăți sunt reale și le vom rezolva în actuala guvernare” a mai explicat Dîrzu.

„Urmărind reducerea urgentă a deficitului forței de muncă, maximizarea absorbției fondurilor europene pentru capitalul uman (POCU) și ținând cont de majorarea salariului minim brut pe economie de la 1450 lei la 1900 lei, suntem determinați să creăm stimulente pentru angajarea unor categorii vulnerabile pe piața muncii.

Astfel, Guvernul vine cu o majorare a primei de activare acordată șomerilor care crește de la 500 lei în 2017 la 1000 lei în 2018. Subvenția pentru angajarea absolvenților de facultate crește de la 900 lei în 2017 la 2250 lei în 2018. Subvențiile pentru șomerii cum maximum 5 ani până la pensie cresc de la 900 lei în 2017 la 2250 lei în 2018. Subvenția pentru tinerii marginalizați e dublează, de la 1000 lei va ajunge la 2000 lei. Subvențiile pentru ucenici cresc de la 1125 lei în 2017 la 2250 lei în 2018. Subvențiile pentru stagiari cresc de la 1350 lei în 2017 la 2250 lei în 2018.

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de muncă va acorda subvențiile către angajatori și primele de activare către șomerii neindemnizați. De asemenea, ANOFM va realiza o campanie de promovare privind majorarea subvențiilor și primelor de activare.

Partidul Social Democrat continuă să dezvolte și alte beneficii sociale pentru tineri și absolvenți în speranța integrării rapide și sigure a acestora în piața muncii. Până în 2020 trebuie să dezvoltăm suficiente instrumente sociale astfel încât tinerii să nu mai plece din țară pentru locuri de muncă mai bine plătite, ci ele să se regăsească chiar în România, alături de o politică de susținere pe termen lung din partea statului”, a transmis într-o declarație politică deputatul Ioan Dîrzu.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Dependenţa de jocuri video, inclusă oficial de OMS pe lista afecţiunilor mintale. Cum se diagnostichează

avatar

Publicat

Dependenţa de jocuri video a fost inclusă oficial, luni, de Organizaţia Mondială a Sănătăţii pe lista afecţiunilor mintale, în aceeaşi categorie cu dependenţa de cocaină şi cu dependenţa de jocuri de noroc, au anunţat reprezentanții OMS, citaţi de AFP.

Tulburarea provocată de dependența de jocuri video a fost inclusă în cea de a 11-a ediţie actualizată a Clasificării Internaţionale a Bolilor şi Problemelor de Sănătate (ICD). Aceasta este prima actualizare la nivel global a acestei nomenclaturi de la începutul anilor ’90 până în prezent.

„După ce am consultat experţi din lumea întreagă şi am examinat literatura de specialitate într-o manieră exhaustivă, am decis că această tulburare trebuie să fie adaugată pe listă”, a declarat pentru AFP directorul departamentului de Sănătate mintală şi de luptă contra toxicomaniei din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, Shekhar Saxena.

Organizația Mondială a Sănătății făcuse un prim pas în luna ianuarie, când a publicat o definiție a acestei afecțiuni și a anunțat că ea urmează să fie recunoscută oficial.

Cum se diagnostichează dependenţa de jocuri video

Potrivit OMS, această afecțiune reprezintă „un comportament asociat cu practicarea jocurilor video, care se caracterizează printr-o pierdere a controlului, o prioritate ridicată acordată jocului, până în punctul în care acesta prevalează în faţa altor centre de interes şi activităţi cotidiene, şi prin continuarea şi sporirea practicării jocului, în ciuda consecinţelor negative”.

Pentru stabilirea diagnosticului, acest tip de comportament trebuie să aibă consecinţe asupra „activităţilor personale, familiale, sociale, educative, profesionale” şi „în principiu, să se manifeste cu claritate într-o perioadă de cel puţin 12 luni”.

„Persoana diagnosticată cu tulburare provocată de jocurile video se joacă atât de mult încât alte interese şi activităţi sunt neglijate, inclusiv somnul şi odihna”, explică Shekhar Saxena, directorul departamentului de Sănătate mintală şi de luptă contra toxicomaniei din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății.

Presa a scris, în ultima perioadă, despre numeroase cazuri de persoane dependente de jocuri video, incapabile să se desprindă de computerele, smartphone-urile şi consolele lor de jocuri video, care au ajuns până în ăunctul de a renunța la orice formă de viață socială și de își pune în pericol sănătatea mintală şi fizică.

Aproximativ 2,5 miliarde de persoane din lumea întreagă obişnuiesc să joace jocuri video. Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății subliniază că tulburarea afectează doar „o mică parte” dintre aceștia.

sursa: hotnews.ro

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Peste 200 de contestații în Alba, după afișarea notelor la Evaluarea Națională 2018. Rezultatele finale, sâmbătă

avatar

Publicat

Aproape 230  de contestaţii au fost înregistrate în acest an după publicarea rezultatelor la probele de Evaluare Naţională 2018 în judeţul Alba. Un număr de 89 de elevi nu au fost mulţumiţi de notele primite la Limba şi literatura română şi alţi 134 au formulat contestaţii la Matematică. Lucrările vizate vor fi recorectate, iar în 23 iunie vor fi cunoscute rezultatele finale.

VEZI: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2018 în ALBA: Notele elevilor, publicate de Ministerul Educaţiei. LISTELE

Limba și literatura română au fost depuse un număr de 89 contestații, la Matematică – 134, iar la matrnă – 6 contestații, potrivit inspectorului școlar, Daniel Fonoage

Comisiile de contestaţii judetene reevaluează lucrările primite şi acordă note lucrărilor contestate, conform baremelor de evaluare pentru probele scrise.

Dupa terminarea evaluării şi deschiderea lucrărilor, preşedintele comisiei de contestaţii analizeaza notele acordate după reevaluare, în comparaţie cu cele acordate iniţial. În situaţia în care se constată diferenţe de notare mai mari de 1,50 puncte, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea iniţială şi cele de la contestaţii, preşedintele comisiei de contestaţii decide reevaluarea lucrărilor respective de către o altă comisie, formată din profesori cu experienţă, altii decât cei care au evaluat iniţial lucrările în centrul de contestaţii. Reevaluarea se va face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând cu stricteţe baremul de evaluare şi de notare şi toate procedurile de evaluare. Nota acordată de a treia comisie este nota care va fi acordată de comisia de contestaţii.

Pentru lucrările care au primit iniţial o notă finală mai mică decât 9,50, nota definitivă a lucrării este cea acordată de comisia de contestaţii, dacă între nota iniţială şi nota obţinută la reevaluare este o diferenţă de cel putin 0,50 puncte.

VEZI: Judeţul ALBA pe locul 6 în clasamentul naţional, după notele obținute de elevi la Evaluarea Națională 2018

Dacă diferenţa dintre cele două note este mai mică de 0,50 puncte, nota definitivă a lucrării este nota iniţială, acordată în centrul zonal de evaluare.

Pentru lucrările care au primit iniţial o notă finală cel puţin egală cu 9,50, nota definitivă este nota acordată de comisia de contestaţii, în urma reevaluării.

Nota definitivă nu mai poate fi modificată şi reprezintă nota obţinută de candidat la proba respectivă.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate