Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cursuri pentru elevi, în care să li se explice cum poate fi consumat vinul cu moderaţie. Propuneri de la viticultori

Publicat

emil dumitru 2Directorul general al Organizaţiei Naţionale Interprofesionale Vitivinicolă (ONIV), Emil Dumitru, a declarat luni, la Alba Iulia, că viticultorii români îşi doresc introducerea în programa de predare în şcoli a unor module de curs prin care elevilor să li se explice ce înseamnă vinul şi cum poate fi consumat cu moderaţie.

„Spre deosebire de alte băuturi alcoolice, vinul este un produs care o anumită particularitate. (…) Noi am avut discuții cu Ministerul Educației de a încerca să explicăm consumatorului, și în special consumatorului în categoria de vârstă 18-25 de ani, ce înseamnă consumul moderat de vinuri. Dacă nu vom realiza lucrul acesta, pentru că această categorie întotdeauna o pierdem în consum, pentru că se merge foarte mult în zona de băuturi alcoolice distilate de tot felul și copiii noștri în loc să consume vinul cu moderație și să încercăm să explicăm care sunt beneficiile unui consum moderat de vin, se duc într-o zonă de băuturi alcoolice. Cred că statul şi chiar Ministerul Sănătăţii ar fi trebuit să-şi facă un studiu de impact, să vadă care sunt consturile generate de o astfel de abordare”, a spus Emil Dumitru.

Acesta a dat modelul din Franţa unde, potrivit lui Dumitru, sunt module de curs dedicate elevilor, ca să înţeleagă ce înseamnă consumul moderat de vin şi beneficiile acestuia.

„În Franța lucrul acesta se face la orele de dirigenție din clasa a V-a. Sunt module de curs dedicate pentru elevi astfel încât să înțeleagă, ar trebui să facem și noi lucrul acesta”, a declarat Emil Dumitru, la Alba Iulia.

Directorul ONIV a transmis că încă nu s-a reușit nimic, deoarece „parteneriatul e la nivel declarativ între privat și public”. „Am explicat foarte clar, dar atâta timp cât sunt bune practici și în alte state, eu cred că și România poate să facă lucrul acesta”, a mai transmis Emil Dumitru.

Directorul general al Organizaţiei Naţionale Interprofesionale Vitivinicolă (ONIV), Emil Dumitru, este prezent la Alba Iulia, în calitate de co-organizator al concursului de vinuri „Strugurele de Aur”, ediţia a zecea.

Vezi şi FOTO: Concursul de vinuri „Strugurele de aur”, ediţia a X-a, la Alba Iulia. S-au înscris 39 de producători din ţară cu aproape 200 de vinuri. În premieră, participanţi şi din străinătate

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax