Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Deblocarea posturilor din sistemul sanitar, în dezbatere publică. Conducerea Spitalului Județean Alba speră să poată ocupa măcar locurile strict necesare

Publicat

Proiectul de hotărâre privind deblocarea posturilor vacantate după data de 1 ianuarie 2012 în sistemul sanitar a fost postat spre dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătăţii. Conducerea Spitalului Județean Alba speră ca această hotărâre de Guvern să aibă ca o consecință directă ocuparea, cel puțin a acelor posturi absolut necesare de la nivelul unității sanitare.

Se vor vacanta posturile specifice, este vorba în principal de medici, asisteți medicali și personal auxiliar. Noi facem o evaluare să vedem ce presupune această deblocare și de data aceasta este lăsată la latitudinea ordonatorului deci se elimină acest parcurs lung. Noi de exemplu avem la deblocat posturi de anul trecut despre care nu mai știm nimic dar poate această hotărâre de guvern ne va mai aduce puțin în realitate ca să putem să mai ocupăm din posturile absolut necesare” a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență Alba, Nicoleta Coșarcă.

Proiectul prevede crearea posibilităţii ca ca fiecare ordonator de credite să poată ocupa posturile care s-au vacantat după data de 01.01.2012 şi care fac parte din categoriile de personal de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar. „Această măsură va avea ca efect stoparea deficitului de personal deja existent în sistemul sanitar. De asemenea, ocuparea posturilor care s-au vacantat după data de 01.01.2012 nu determină un impact financiar suplimentar deoarece aceste posturi sunt bugetate pentru că la data de 01.01.2012 erau ocupate şi cheltuielile de personal aferente sunt prevăzute în bugetele de venituri şi cheltuieli aprobate”, se arată în proiectul de act normativ aflat în dezbatere publică până la data de 13 august.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax