Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Decizie la ÎCCJ: Funcţionarii DGFP Alba, arestaţi în „Dosarul Pomponio”, rămân după gratii

Publicat

La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a judecat joi termenul de recurs formulat de procurorii DIICOT împotriva deciziei Curţii de Apel Alba Iulia de înlocuire a măsurii arestării preventive cu cea de a nu părăsi ţara, pentru angajaţii DGFP Alba, judecaţi în Dosarul „Pomponio”. ÎCCJ a admis recursul şi a respins înlocuirea măsurii de arest preventiv, astfel că Ioan Dobra, Dorin Conţan şi Ioan Sârbu şi Ioan Ispas vor rămâne în continuare după gratii.

După 9 luni de arest preventiv, cei patru angajaţi ai Finanţelor Publice Alba au primit, joi, 26 ianuarie, din partea magistraţilor instanţei albaiuliene, decizia de înlocuire a măsurii arestării preventive cu cea de a nu părăsi ţara. În formularea cererilor, avocaţii inculpaţilor au invocat faptul că se află de mai multe luni în arest şi că nu reprezintă un pericol social. Argumentele apărătorilor au convins magistraţii. Procurorii DIICOT au atacat, vineri, 27 ianuarie, hotărârea Curţii de Apel, iar dosarul a fost trimis pentru judecare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Instanţa supremă nu a menţinut această hotărâre, astfel că Dobra, Conţan, Ispas şi Sârbu nu sunt liberi să plece acasă.

La termenul de joi, magistraţii au procedat din nou la audierea inculpaţilor, dar nici de această dată aceştia nu au recunoscut acuzaţiile ce li se aduc. Ioan Dobra nu se face vinovat de nici una dintre acuzaţiile precizate în rechizitoriul întocmit de procurori, cu excepţia falsului în declaraţii în ceea ce priveşte declaraţia de avere a soţiei sale. Cât despre acuzaţiile din rechizitoriu, acesta a explicat: „Nu am avut nicio legătură cu aceste fapte, acuzaţiile nu sunt dovedite. Nu l-am cunoscut pe Luca Anversa şi pe Cosmin Limbean”. La rândul său, Dorin Conţan pledează în continuare nevinovat în faţa judecătorilor: „Nu aveam cunoştinţă de vânzarea la negru”. În continuare, în audierea inculpaţilor Ioan Ispas şi Ioan Sârbu, aceştia şi-au menţinut declaraţiile iniţiale. Ioan Sârbu a declarat: „Nu am ştiut de gruparea infracţională, am aflat din rechizitoriu. Nu sunt vinovat de sprijinirea grupului infracţional”. De asemenea, Ioan Ispas a explicat că nu se consideră vinovat de susţinerea grupului infracţional: „Nu am avut nicio înţelegere vorbită sau scrisă cu aceste persoane”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax