Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Demersuri pentru mutarea Arhiepiscopiei Alba Iuliei de la Mitropolia Clujului la Sibiu. Propunerea aşteaptă aprobarea Sfântului Sinod

IPS Irineu Arhiepiscop de Alba Iulia

Publicat

După 6 ani de când este parte componentă a Mitropoliei Albei, Crişanei şi Maramureşului, Arhiepiscopia Alba Iulia face un puternic lobby pentru a intra sub autoritatea Mitropoliei Ardealului, cu sediul la Sibiu. La propunerea consilierului administrativ bisericesc al eparhiei, părintele Remus Onişor, membrii Adunării Eparhiale, reuniţi în şedinţă la 21 ianuarie 2012, au aprobat acest lucru.

Această propunere a uimit foarte mulţi dintre enoriaşii din Alba, ţinând cont de faptul că actualul mitropolit al Clujului, Andrei Andreicuţ a fost, timp de 20 de ani, episcop şi arhiepiscop de Alba Iulia, iar sufletul său a rămas alături de credincioşii pe care i-a păstorit.

„Eparhia Alba Iuliei va trece sub jurisdicţia Mitropoliei Ardealului. În sinodul reunit al celor două Mitropolii din 16 decembrie s-a luat această hotărâre, iar rearondarea se face în urma consultării Adunării Eparhiale”, a precizat pentru Radio TRINITAS Liviu Stanciu, secretar eparhial al Arhiepiscopiei Alba Iuliei.

Propunerea va trebui validată de Sfântul Sinod, care se va reuni cel mai probabil în luna februarie. Arhiepiscopia Alba Iuliei este parte componentă a Mitropoliei Albei, Crişanei şi Maramureşului din 2006, de la înființarea celei de-a doua mitropolii din Transilvania, sub conducerea vrednicului de pomenire mitropolit Bartolomeu Anania.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

7 Comentarii

7 Comentarii

  1. eu

    luni, 23.01.2012 at 19:34

    de ce se recurge la astfel de gesturi.
    Propun redactiei sa se faca un articol mai dezbatut si detaliat. osa vedeti urmarile in reactiile oamenilor albei. nu stiu in ce conditii s-a facut aceasta „reorganizare si cu ce scop..si nu stiu daca s-au urmat pasii „juridici pentru aceasta. scrie(si asa este), ca mutarea si aprobarea se face in Adunarea Eparhiala(ce are in componenta si credinciosi–eu nu vad ce credincios din alba iulia ar vrea sa nu fie macar in compnenta Mitropoliei de cluj, acolo unde este acum IPS Andreicut, fostul episcop al urbei noastre…????

  2. Aurelian

    luni, 23.01.2012 at 20:20

    Bravo, Inalt Prea Sfintia Ta, vad ca nu vrei sa ai cu nimic de a face, cu Clubul De Hora Calugareasca, pastotit de fostul Arhiepiscop +Ionica, in Alba-Iulia, actualul Mitropolit al Clujului!

    • Eugen

      marți, 24.01.2012 at 08:16

      „Aurelian”, ma intreb cat mai suporta pamantul, pe suprafata sa, ***** ca tine?

  3. Permanent

    luni, 23.01.2012 at 23:44

    o mare prostie, dar la ce jocuri au intre ei sa nu ne mire faptul ca fac asemenea demersuri! Streza se pupa cu Irineu de cand se stiu 🙂 Plange lumea dupa IPS Andrei

  4. Un credincios

    miercuri, 25.01.2012 at 17:36

    Nu am fost de acord si nu pot intelege niciodata :
    1. Izgonirea Episcopului Emilian
    2. Aceasta razbunare la adresa Mirtopolitului Andrei

  5. dan

    joi, 26.01.2012 at 14:25

    sa le fie rusine!!!!!!!!

  6. ionut par negru

    joi, 02.02.2012 at 09:08

    N-ai ce face ,desii cei de pe alba sunt mai apropiati ca zona folclorica de sibiu .Nu exista impotrivire la revenirea la sibiu .Fara suparare fara sibiu toti eram magharizati.problema e ca ambi mitropoliti au acelas temperament char daca se afisaza diferit.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax