Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Doar 59 de elevi din Alba, declaraţi admişi în urma contestaţiilor la BAC. Vezi cum s-a schimbat procentul de promovabilitate

Publicat

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba a făcut publice primele rezultate în urma contestaţiilor depuse la sesiunea din acest an a Bacalaureatului. Din păcate pentru elevii care şi-au pus speranţe în reevaluarea lucrărilor, doar 59 de candidaţi, dintre cei peste 1.300 de la liceele din Alba care au dorit schimbarea notelor au avut succes în acest sens.

Procentul de promovabilitate la nivelul judeţului nostru, în sesiunea de BAC 2011, este, în urma contestaţiilor, de 39,78%, de la 38,45%, procentul arătat în urma primelor evaluări. Potrivit profesorului Ionel Trifon, încă se lucrează la centralizarea datelor, dar, spre exemplu, la Limba şi literatura română, din cei 401 elevi care au depus contestaţii, şase au primit note care i-au ajutat să promoveze examenul. Deasemenea, la proba scrisă de Matematică, un singur candidat, din 358 câţi au contesat notele primite, a promovat.

Bilanţul rezultatelor obţinute în urma contestaţiilor la Bacalaureat indică în continuare o realitate tristă: 62% dintre absolvenţi nu au reuşit să obţină nota minimă pentru a promova examenul „maturităţii” iar mai exact 2507 absolvenţi de liceu vor trebui să se prezinte din nou la examene, în toamnă.

Cele mai mari diferenţe de notare au fost de un punct şi jumătate. În urma recorectării lucrărilor, 300 de note au crescut şi 132 au înregistrat un punctaj mai mic.

O situaţie mai detaliată a rezultatelor la Bac, după contestaţii va putea fi vizualizată pe www.edu.ro, în cursul zilei de astăzi. Vom reveni cu amănunte.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax