Connect with us
Publicitate

Uncategorized

DSVSA: Salmonella şi stafilococi în produsele de origine animală. Inspectorii sanitar-veterinari au aplicat amenzi de peste 100.000 de lei, în şase luni

Publicat

În primele 6 luni ale anului 2011, în laboratorul de microbiologie alimentară din Alba s-au analizat nu mai puţin de 2.358 de probe din produse de origine animală şi non animală. Rezultatele obţinute au arătat că la un număr considerabil de probe s-au obţinut rezultate necorespunzătoare din punct de vedere microbiologic.

Potrivit datelor prezentate de conducerea DSVSA Alba, rezultatele au fost peste limita admisă în Regulamentele de legislaţie comunitară, precum şi de legislaţie naţională. Au fost izolaţi din produse de origine animală germeni bacterieni Salmonella sp, Listeria monocytigenes, şi stafilococi. Toate tulpinile patogene izolate în cadrul laboratorului de microbiologia alimentelor au fost confirmate şi în cadrul Laboratorului Naţional de Referinţă pentru Salmoneloze reprezentat prin Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară din Bucureşti.

Amenzi de peste 100.000 de lei, aplicate de inspectorii sanitar-veterinari în primele luni ale 2011

Din raportul prezentat de DSVSA consilierilor judeţeni a mai rezultat faptul că, tot în primele 6 luni ale anului, inspectorii sanitar-veterinari au efectuat 665 controale, iar în urma deficienţelor constatate au fost aplicate amenzi în valoare de nu mai puţin de 100.120 lei. În aceeaşi perioadă au fost emise 6 ordonanţe de suspendare a activitătii (pentru 5 măcelării, un depozit alimentar, un laborator de cofetărie, un abator şi o unitate de procesare carne) şi o ordonanţă de interzicere a activităţii ( la o carmangerie).

Pentru a preveni cazurile de toxiinfecţie alimentară, s-au efectuat inspecţii în unităţile de producţie, alimentaţie publică pe raza judetului şi în unitătile de comercializare cu amănuntul. În acestea din urmă, s-a verificat în mod special respectarea normelor sanitar-veterinare în ceea ce priveşte conditiile de depozitare a produselor alimentare cu regim termic şi asigurarea şi neîntreruperea lanţului frigorific.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax