Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Exponatul lunii septembrie: Plăcuța de blestem descoperită într-un mormânt de epocă romană din necropola sudică de la Apulum

Publicat

Iubitorii de cultură și nu numai sunt așteptați marți, 2 septembrie, la ora 11.00 la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, unde va avea loc vernisajului lunii septembrie. Cu această ocazie va fi expusă una dintre piesele cele mai valoroase aflate la Muzeul Național al Unirii, și anume o plăcuță de blestem din epoca romană.

Cei care doresc să afle mai multe despre plăcuța de blestem – tabella defixionis, o pot face marți, 2 septembrie, începând cu ora 11.00. Această plăcuță a fost descoperită într-un mormânt de epocă romană din necropola sudică de la Apulum.

Foarte cunoscute în lumea romană, dar extrem de rar descoperite în Provincia Dacia, tăblițele de blestem sunt piese arheologice care ilustrează o parte a credințelor magico religioase din acea epocă.

Expoziția este deschisă până în data de 30 septembrie. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax