Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Festivalul Naţional de Folclor „Strugurele de Aur”: Două zile de folclor autentic în judeţul Alba. Nicolae Furdui Iancu îşi lansează un nou album

Publicat

Festivalul Naţional de „Folclor Strugurele de Aur”, aflat în acest an la cea de a XI-a ediţie îşi va deschide porţile în intervalul 8-11 septembrie, pentru a sărbători încă o dată, în judeţul nostru, folclorul autentic. Din programul evenimentului nu va lipsi participarea unor cunoscuţi promotori ai muzicii populare, precum Mărioara Murărescu, dar şi momente muzicale oferite de peste 70 de participanţi din diferite zone ale ţării. Cu acest prilej, interpretul Nicolae Furdui Iancu îşi va lansa cel mai recent album, La omu’ cu suflet bun.

Festivalul se va deschide cu concursul de interpretare care va avea loc în zilele de 8 şi 9 septembrie 2011 pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, în acompaniamentul Orchestrei „Jidvei România”, dirijor Stelian Stoica. Zilele de concurs vor fi completate de recitaluri ale Ansamblului „Jidvei România”, „Junilor de la Jidvei”, precum şi ale altor interpreţi de marcă ai genului.

În cadrul festivalului, la cele două secţiuni, solişti vocali şi solişti instrumentişti, vor participa 42 concurenţi aleşi în urma preselecţiei, dintre 71 de participanţi din toate zonele ţării, care vor aduce elemente folclorice proprii regiunilor din care provin, conferind manifestării un caracter cu adevărat naţional.

Prezentarea concursului va fi asigurată de către Liliana Popa şi Cezar Firu, în timp ce recitalurile şi Gala Laureaţilor se vor bucura de prezenţa Marioarei Murărescu. Ultima zi este rezervată comunei Jidvei, unde, la ora 14.00 în Piaţa Primăriei, vor avea loc recitaluri ale formaţiilor folclorice locale, spectacol regizat şi prezentat de Marinela Baba, urmate de un ecou al Galei Laureaţilor, o veritabilă sărbătoare a tradiţiilor şi folclorului autentic.

Gala Laureaţilor va avea loc tot la Alba Iulia, sâmbătă, 10 septembrie 2011, ora 18.30 şi se va încheia cu recitaluri ale laureaţilor din anii precedenţi, dar şi ale unor interpreţi cu totul speciali. Concursul va fi înregistrat şi ulterior difuzat în cadrul mai multor emisiuni „Tezaur Folcloric”, săptămânal, pe TVR 1.

„Vorbim aici de un parteneriat cu cea mai longevivă emisiune de folclor din România, un simbol pentru ceea ce înseamnă tradiţie, dar şi de implicarea unuia dintre cei mai îndrăgiţi şi respectaţi oameni de folclor din ţara noastră, Mărioara Murărescu. De asemenea, implicarea Consiliului Judeţean Alba demonstrează cât de mult înseamnă Strugurele de Aur pentru dezvoltarea regională, aceste patru zile de festival făcând din judeţul Alba un centru unde tradiţia şi cultura sunt atât respectate, cât şi premiate”, au arătat organizatorii.

Evenimentul este organizat produs de „Jidvei”, în coproducţie cu Televiziunea Română, partener principal fiind Consiliul Judeţean Alba, cu sprijinul Primăriei Municipiului Alba Iulia şi Primăriei Jidvei.

Sursa foto: dordeduca.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax