Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Festivalul Rustic” la prima ediţie: Echipe din 11 localităţi se vor întrece la gătit la ceaun şi interpretare muzicală

Publicat

Partidul Democrat Liberal Alba Iulia bifează încă un eveniment pe lista activităţilor cultural-recreative locale. Prima ediţie a „Festivalului Rustic”, organizat de tineretul democrat-liberal cu sprijinul seniorilor partidului va avea loc duminică, 26 iunie, de la ora 12.00, pe stadionul din Oarda de Jos şi va cuprinde concursuri de artă culinară tradiţională, port popular şi interpretare de muzică populară.

La concurs s-au înscris deja echipe din Berghin, Cricău, Ighiu, Meteş, Sântimbru, Stremţ şi din Alba Iulia, dar şi din localităţile aparţinătoare – Bărăbanţ, Miceşti, Oarda şi Pâclişa. Fiecare localitate va participa la toate cele 3 probe:

– gătit la ceaun – unde organizatorii vor pune la dispoziţia fiecărei echipe carne de miel, cartofi etc., pentru a prepara la ceaun o mâncare gustoasă;
– port popular – participanţii vor veni îmbrăcaţi în costume populare reprezentative pentru localitatea din care provin;
-interpretare muzică populară – fiecare localitate va avea pe scenă câte un reprezentat al cântecului popular, care va interpreta două melodii.

Fiecare localitate va fi jurizată la toate cele 3 secţiuni, iar PDL Alba Iulia va premia cele mai bune 3 localităţi. În afara concursului de interpretare, publicul prezent va avea parte şi de un concert de muzică populară, la care vor participa nume consacrate din domeniu, ansambluri de muzică şi joc populare.

Organizatorii doresc ca acest festival, aflat la prima sa ediţie, să devină o tradiţie, pentru a pune în valoare zestrea culturală din această parte a judeţului Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax