Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Firmele vor putea fi dizolvate din oficiu dacă nu depun situațiile financiare anuale. Modificare legislativă promulgată de preşedinte

Publicat

finante lista

finantePotrivit unei modificări legislative promulgate de președintele Klaus Iohannis, firmele vor putea fi radiate din oficiu sau la cererea ANAF ori a creditorilor, dacă depășesc cu mai mult de 60 de zile termenul de depunere a situațiilor financiare anuale.

Legea vizează modificarea și completarea unor acte normative în domeniul înregistrării în registrul comerțului, a fost promulgată de către președintele Klaus Iohannis și urmează să fie publicată în Monitorul Oficial.

Lista companiilor pentru care Oficiul Național al Registrului Comertului urmează să formuleze acțiuni de dizolvare va fi afișată pe pagina sa de Internet sau pe portalul de servicii on-line cu cel puțin 15 zile calendaristice înainte și se transmite Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

Potrivit modificărilor, prin intermediul unui sistem de interconectare la nivelul Uniunii Europene între oficiile naționale ale registrului comerțului orice persoană va putea verifica, în mod gratuit, anumite informații cu privire la orice firmă din UE, precum denumirea și forma juridică, sediul social/profesional și statul membru în care este înmatriculată, codul unic de înregistrare fiscală și starea firmei.

Totodată, legea introduce și un element nou de identificare a firmelor, respectiv un identificator unic la nivel european, EUID. Acesta va include elementul de identificare a României, elementul de identificare a registrului național, numărul persoanei din registrul respectiv și, dacă este necesar, alte elemente pentru a evita erorile de identificare.

Citește și Firmele și PFA vor avea, pe lângă CUI și CIF, încă un cod unic de identificare, la nivel european. Când se va aplica noua reglementare

Astfel, persoanele juridice de naționalitate română care deschid sucursale în străinătate vor avea obligația de a le menționa la oficiul registrului comerțului din România. De asemenea, persoanele juridice cu sediul principal în străinătate care deschid sucursale în România sunt obligate să ceară înregistrarea acestora la oficiul registrului comerțului de la sediul fiecarei sucursale. Aceste sucursale vor avea, printre altele, obligația de a depune anual, situațiile financiare ale persoanei juridice din străinatate.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax