Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: Administraţia din Alba Iulia scoate pavele ca să pună pomi. Peste 100 de tei, plantaţi pe drumul Miceştiului

Publicat

Primăria Alba Iulia a demarat plantările de pomi într-o altă zonă recent modernizată din municipiu: Calea Moţilor, înspre cartierul Miceşti. Angajaţii „Salprest” au putut fi observaţi, miercuri, muncind din greu la amplasarea tinerilor tei care vor umbri plimbările albaiulienilor, dar acţiunea municipalităţii nu a trecut nici de această dată nesancţionată de cei care susţin că arborii sunt amplasaţi chiar sub firele de curent electric şi că în viitor vor crea probleme.

Cei care au avut drum prin zona respectivă susţin că arborii sunt plantaţi, pe trotuar, chiar sub liniile de curent electric şi că, odată ce vor ajunge la maturitate, fie vor trebui tăiaţi, fie vor afecta instalaţia de curent. Mai mult decât atât, oamenii se uită întrebători la dalele cu care a fost recent pavată zona şi care acum sunt scoase din nou, pentru a face loc copacilor.

Pe de altă parte, reprezentanţii Primăriei Alba Iulia susţin că aceşti tei nu vor creşte foarte înalţi şi că vor fi în permanenţă toaletaţi, astfel încât să se dezvolte doar în coronament şi nu în înălţime. Din punctul de vedere al Primăriei, firele de curent sunt în perfectă siguranţă.

Plantările municipalităţii nu au trecut neobservate nici de reprezentanţii Opoziţiei. Vicepreşedintele PSD Alba Iulia, Vasile Crişan a declarat, miercuri, în conferinţă de presă că se plimbă prin Alba Iulia întrebându-se care sunt zonele modernizate, iar, în cazul tronsonului de pe Calea Moţilor, de ce angajaţii „Salprest” strică acum, pentru a planta pomi, ceea ce administraţia locală a realizat pe bani grei?

[nggallery id=163]

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

8 Comentarii

8 Comentarii

  1. Talibanul catolic

    miercuri, 11.04.2012 at 15:27

    1. locul pe care s-au plantat era prevazut ca si ce in contractul in desfasurare de catre ELIS PAVAJE? E posibil din punct de vedere contractual ca pe spatiul de parcare autovehicule (sau ce destinatie o fi avut perimetrul cu pricina) sa intervina o alta firma? Finantatorul lucrarii, Uniunea Europeana stie despre aceasta imbunatatire? Intentia e laudabila (mai mult verde), dar amplasamentul si felul in care s-au desfasurat cronologic lucrarile denota o lipsa clara de viziune
    2. pe cat facem prinsoare ca pista de biciclisti va deveni o cursa cu obstacole (a se citi auto parcate) , iar politia locala se va scarpina in cascheta?
    3. daca veti gandi ca, ce sa-i facai , functionam ca pietoni pe partea opusa, luati-va gandul, deaorece cand veti trece prin fata locuintelor potentatilor fara de bun simt aciuati prin zona veti observa ca lipseste o mare parte din trotuar, care culmea se regaseste ca teren intravilan in interiorul curtilor respectivilor.

    Hai Romania!

  2. alin

    miercuri, 11.04.2012 at 16:04

    Carcotasi mai sunteti toti!!! Rusine.Nimic nu e bine ce se face in Alba Iulia

  3. albaiulian

    miercuri, 11.04.2012 at 17:06

    Ma zgarie pe ochi cum arborii astia sunt amplasati EXACT sub firele de electricitate! Locuiesc chiar inspre Micesti si ii vad zilnic. Parca i-au plantat CU OCHII INCHISI.
    @Alin: Tie ti se pare adecvata amplasarea lor? Ti se pare normal ca au chelit tot orasul de arbori si acum s-au gandit (cu siguranta, constransi de unele imprejurari… alegeri, poate faptul ca s-au sesizat anumite institutii) sa ne scoata ochii cu schimbarea asta de plan?
    Iar cu privire la pista de biciclisti, ce pot sa spun mai mult decat faptul ca pana acum am vazut si masini si motociclete folosind-o si folosind spatiul pe care sunt amplasati acum arborii? Aproape ne-a vanturat un motociclist pe mine si pe fiul meu.

  4. ghe

    miercuri, 11.04.2012 at 18:32

    la galda CU EI , II ASTEPTA gheorghe SA FACA CURATENIE CU EI IN INCINTA ….VA ASTEPT CU DRAG!!!!

  5. mda

    miercuri, 11.04.2012 at 18:40

    Pana vor creste pomii (beţe la ora actuala), va mai trece muuult timp…

  6. el conquistador

    miercuri, 11.04.2012 at 19:24

    copacii au fost pusi special ca sa ii taie….
    Nu are hava o obsesie cu taiatul copacilor?
    Asa cum se crede el etern la primarie, crede ca va apuca sa ii taie si pe astia…..

  7. alex

    joi, 12.04.2012 at 17:06

    copacii aia cand o sa creasca, cu radacinile lor, n-o sa ridice pavajul cu totul pe langa ei?

  8. Daniel

    joi, 19.04.2012 at 12:15

    Articolul de toata rusinea :)))))…. Daca mai scrieti articole despre pomi puteti sa dati un semn sa nu va faceti ce tot *****….
    Tilia Platiphyllos sau Cordata „TEI” intradepar sunt plantati pe Bulevardul transilvaniei…. Intre Alba si Micesti sunt plantati Catalpa Speciosa la fel ca si in Galda… Orice fel de arbori ar fi sunt plantati gresit….
    Oricum daca au ales sa planteze Tilia Pl. sau Co. au facut o afacere buna Co. se usca in zona aceia si Pl. drajoneaza puternic si scoate dalele afara si trebuie sa intervina… Alti banii alte distractii :))))

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax