Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Concert „Mozart Rocks” la Alba Iulia. Experiment muzical interpretat cu chitări electrice

Publicat

Un eveniment muzical de excepţie s-a desfăşurat vineri, la Casa de Cultură a Sindicatelor, de la ora 18.30. Este vorba despre Concertul „Mozart Rocks”, la care accesul a fost gratuit.

Publicul prezent a apreciat spectacolul extraordinar, care a oferit o variantă inedită de interpretare a unor piese clasice, în acorduri de chitară electronică. Filarmonica de Stat „Transilvania” a acompaniat pe Dan Helciug, Ana Maria Teodorescu, Călin Grigoriu, Horea Crisovan, Remus Carteleanu, Robert Ursache, Florin Demea, Claudiu Ursache, Cosmin Lupu, Andrei Ilie, Tiberiu Soare.

Mozart Rocks reprezintă un „experiment muzical” iniţiat în 2006, prin care a fost oferită o interpretare originală, cu ajutorul chitarei electrice, a unor piese celebre ale marilor compozitori clasici, alături de orchestră simfonică. Chitarişti care au urcat pe scenă au fot Remus Marius Carteleanu şi George Pătrănoiu.

„Rămânând fidelă crezului său, acela de susţinere a actului artistic autentic, a virtuozităţii instrumentale, a bunului gust în muzică, indiferent de stil şi de vârstă, Societatea Filarmonică LYRA din Brăila promovează în prezent mai mulţi chitarişti români talentaţi, într-o dublă încercare: aceea de a atrage tânăra generaţie către marea muzică, folosind sonorităţile instrumentelor apropiate gusturilor lor muzicale şi aceea de a-i convinge pe cei mai conservatori că adevărata valoare transcede vârstele şi generaţiile”, a declarat iniţiatorul proiectului, Constantin Teodorescu.

„De o vreme încoace, asistăm însă la un fel de armistiţiu artistic, un fel de procedură de inventariere şi revizuire a valorilor, tot aşa cum, din când în când, oamenii scot la iveală vechi bijuterii, le şterg şi le dau luciu pentru ca mai apoi să le preţuiască purtându-le în zilele de sarbatoare, într-un context modern”, a fost motivaţia expusă sugestiv de acelaşi Constantin Teodorescu, care atrage interesul pentru acest gen de „reinventare” muzicală.

Primul concert „Mozart Rocks” a fost organizat în Brăila, pe 6 decembrie 2006, urmate de spectacole similare – „Beethoven Rocks” şi „Bizet Rocks”, apoi din nou „Mozart Rocks” în Bucureşti, în 2008. De atunci, a continuat seria adaptărilor pieselor clasice, pe ritmuri moderne, care „traduc” într-un mod original valorile recunoscute ale celor mai cunoscuţi compozitori.

[media id=456 width=320 height=240]

Vă prezentăm imagini de la evenimentul de vineri seara:

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. mariusrusu

    duminică, 04.12.2011 la 15:11

    Au făcut un spectacol de zile mari și merită toate aplauzele pe care le-au primit!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate

ECONOMIE

Bani de la stat pentru alegeri: Dacă va candida, Mircea Hava va putea cheltui 1,5 milioane de lei la europarlamentare

Publicat

colaj europarlamentare

Printr-o ordonanță de urgență, Guvernul României, a decis că banii primiți drept subvenții de către partidele poltitice pot fi folosiți în campaniile electorale. Cum românii sunt așteptați la urne de două ori în 2019, pentru europarlamentare și la sfârșit de an pentru alegerea președintelui, la ”umbra” conflictelor din justiție, OUG-ul a trecut fără a face […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO ŞTIREA TA: Obstacole „naturale” pe drumurile din Apuseni. Brazi „plantaţi” în gropile de pe DN 75

Publicat

brazi plantati pe sosea

Aşa cum vara unii participanţi la trafic obişnuiau să pună panseluţe în „craterele” apărute pe carosabil, acum în Apuseni se plantează brazi în gropile din asfalt. Exemplul este în fotografiile surprinse de un cititor Alba24, pe DN75. Sunt gropi semnalizate „natural”, dar şi obstacole cu potenţial pericol pentru şoferii care nu le observă la timp. […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: O femeie rănită şi o casă distrusă în INCENDIU, la Vama Seacă. Pompierii au intervenit cu trei autospeciale

Publicat

casa incendiu

O femeie a fost rănită şi o casă distrusă într-un incendiu petrecut vineri după-amiaza în localitatea Vama Seacă. Au intevenit pompierii din Aiud, în colaborare cu voluntari SVSU Hopârta. Potrivit ISU Alba, pompierii au acţionat cu două autospeciale și o ambulanță SMURD, pentru stingerea incendiului izbucnit la o locuință din localitatea Vama Seacă. Flăcările au […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Barurile din Alba Iulia, Aiud, Sebeș, Blaj și Câmpeni, controlate de ISU. Amenzi de 19.000 de lei și 32 de avertismente

Publicat

autorizatia-de-securitate-la-incendiu-se-va-putea-obtine-pana-la-30-iunie-2017-a872

Nouă amenzi în valoare de 19.000 de lei și 32 de avertismenete au fost aplicate de ISU Alba în urma unei acțiuni de control a operatori economici din județul Alba. În perioada 09 – 17 februarie, la nivelul județului Alba s-au desfășurat un număr de 8 controale de prevenire la operatori economici care desfășurau activitați […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate