Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Concert „Mozart Rocks” la Alba Iulia. Experiment muzical interpretat cu chitări electrice

Publicat

Un eveniment muzical de excepţie s-a desfăşurat vineri, la Casa de Cultură a Sindicatelor, de la ora 18.30. Este vorba despre Concertul „Mozart Rocks”, la care accesul a fost gratuit.

Publicul prezent a apreciat spectacolul extraordinar, care a oferit o variantă inedită de interpretare a unor piese clasice, în acorduri de chitară electronică. Filarmonica de Stat „Transilvania” a acompaniat pe Dan Helciug, Ana Maria Teodorescu, Călin Grigoriu, Horea Crisovan, Remus Carteleanu, Robert Ursache, Florin Demea, Claudiu Ursache, Cosmin Lupu, Andrei Ilie, Tiberiu Soare.

Mozart Rocks reprezintă un „experiment muzical” iniţiat în 2006, prin care a fost oferită o interpretare originală, cu ajutorul chitarei electrice, a unor piese celebre ale marilor compozitori clasici, alături de orchestră simfonică. Chitarişti care au urcat pe scenă au fot Remus Marius Carteleanu şi George Pătrănoiu.

„Rămânând fidelă crezului său, acela de susţinere a actului artistic autentic, a virtuozităţii instrumentale, a bunului gust în muzică, indiferent de stil şi de vârstă, Societatea Filarmonică LYRA din Brăila promovează în prezent mai mulţi chitarişti români talentaţi, într-o dublă încercare: aceea de a atrage tânăra generaţie către marea muzică, folosind sonorităţile instrumentelor apropiate gusturilor lor muzicale şi aceea de a-i convinge pe cei mai conservatori că adevărata valoare transcede vârstele şi generaţiile”, a declarat iniţiatorul proiectului, Constantin Teodorescu.

„De o vreme încoace, asistăm însă la un fel de armistiţiu artistic, un fel de procedură de inventariere şi revizuire a valorilor, tot aşa cum, din când în când, oamenii scot la iveală vechi bijuterii, le şterg şi le dau luciu pentru ca mai apoi să le preţuiască purtându-le în zilele de sarbatoare, într-un context modern”, a fost motivaţia expusă sugestiv de acelaşi Constantin Teodorescu, care atrage interesul pentru acest gen de „reinventare” muzicală.

Primul concert „Mozart Rocks” a fost organizat în Brăila, pe 6 decembrie 2006, urmate de spectacole similare – „Beethoven Rocks” şi „Bizet Rocks”, apoi din nou „Mozart Rocks” în Bucureşti, în 2008. De atunci, a continuat seria adaptărilor pieselor clasice, pe ritmuri moderne, care „traduc” într-un mod original valorile recunoscute ale celor mai cunoscuţi compozitori.

[media id=456 width=320 height=240]

Vă prezentăm imagini de la evenimentul de vineri seara:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. mariusrusu

    duminică, 04.12.2011 la 15:11

    Au făcut un spectacol de zile mari și merită toate aplauzele pe care le-au primit!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Un milion de români sărbătoresc PAȘTELE CATOLIC. Peste 3.000 de credincioși sunt din Alba

Publicat

Peste 3.000 de romano-catolici din județul Alba, și mai bine de un milion ce cetățeni români, sărbătoresc duminică Paştele. În această noapte, aceștia vor participa la celebrarea solemnă a Vigiliei Pascale, care exprimă trecerea de la moarte şi păcat la viaţa nouă în Isus Cristos Înviat. VEZI: URĂRI DE PAŞTE 2019 Mesaje și FELICITĂRI de […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Tradiţii înainte de FLORII: sâmbăta lui Lazăr- puntea dintre Postul Paștelui și Săptămâna Patimilor. Semnificaţii

Publicat

Sâmbăta lui Lazăr este sărbătorită de creștini-ortodocși cu o zi înainte de Duminica Intrării lui Hristos în Ierusalim (Duminica Floriilor) și reprezintă puntea de legătură între Postul Paștelui și Săptămâna Patimilor. Duminica Floriilor este precedată de Sâmbăta lui Lazăr. În această zi, Iisus Hrisos îşi arată din nou minunile, înviindu-l pe Lazăr, la patru zile […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ŞTIREA TA: Tău din Roşia Montană populat cu peşti exotici, prădat de braconieri

Publicat

tau brazi braconaj

Un cititor Alba24, aflat într-o excursie în zona Roşia Montană – Tăul Brazi, a aflat detalii despre o situaţie mai puţin obişnuită. Spune că un localnic i-a povestit cum peştii exotici cu care a fost populat tăul, pentru agrement, au intrat în vizorul braconierilor, care îi fură pe timp de noapte. Iar tot din spusele […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FLORIILE, cea mai importantă sărbătoare care vestește Paștele. Ce semnificație are la români

Publicat

floriile

Ortodocşii prăznuiesc în 21 aprilie,  Floriile sau Duminica Stâlpărilor, cea mai importantă sărbătoare care vesteşte Paştele, rememorând intrarea lui Iisus în Ierusalim şi sărbătorindu-i, totodată, pe cei cu nume de flori. VEZI: MESAJE de FLORII 2019: Idei de urări pentru cei care poartă nume de flori. Felicitări în zi de sărbătoare Duminica Floriilor sau a […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate