Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Oraşul Alba Iulia, reprezentat de Academia Doamnelor, la un eveniment de la Ambasada Chinei. Discuţii pe teme culturale şi de afaceri

Publicat

c3 Centrul de Resurse – Academia Doamnelor Alba Iulia a fost invitat de Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, excelenţa sa Xu Feihong, să reprezinte municipiul Alba Iulia la un schimb cultural organizat la sediul din Bucureşti al ambasadei.

Evenimentul, care a avut loc sâmbătă, 21 ianuarie 2017, a inclus momente artistice susţinute de artişti din Alba şi de artişti chinezi, în public aflându-se diplomaţi şi oameni de afaceri chinezi.

La invitaţia Centrului de Resurse – Academia Doamnelor Alba Iulia, pe scena amfiteatrului de la Ambasada Chinei au urcat două eleve ale Liceului de Arte “Regina Maria” Alba Iulia, cu rezultate remarcabile la competiţiile la care participat până în prezent: Antonia Mancer – vioară şi Anamaria Martin – chitară. Ansamblul Mărginenii de pe Valea Frumoasei şi solista Alina Maer au încântat audienţa cu muzică şi dansuri populare româneşti. Pictorii Ela Rusu, Maria Berdea şi Dori Susan au pictat live pe durata spectacolului şi au oferit lucrările realizate Ambasadei Republicii Populare Chineze în România.

c4 Artiştii chinezi – între care s-au aflat şi soţii ale diplomaţilor – au impresionat publicul cu cântece şi dansuri tradiţionale, o demonstraţie de pictură folosind tehnica tradiţională chinezească, precum şi o scurtă prezentare de modă.

Delegaţia albaiuliană a fost condusă de viceprimarul Gabriel Pleşa şi de directorul Direcţiei Programe din cadrul Primăriei Alba Iulia, Crina Dumitrescu.

“A fost un eveniment deosebit, un schimb cultural foarte reuşit. Ne-a bucurat că ce a dus municipiul Alba Iulia, prin intermediul Academiei Doamnelor, a fost extroardinar de bine primit, iar publicul a fost încântat. Foarte important pentru noi este că am pus bazele unei colaborări de lungă durată, nu doar pentru schimburi culturale, dar şi pe linie economică, ceea ce este foarte bine pentru municipiul Alba Iulia”, a declarat viceprimarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleşa.

c1 “Schimbul cultural de la Ambasada Chinei a fost o reuşită şi reprezintă doar începutul. Totul se va concretiza într-un protocol de colaborare în mai multe domenii. Cu soţia domnului ambasador am discutat despre stabilirea unui calendar de evenimente punctuale comune, care se vor desfăşura începând cu luna mai”, a declarat directorul Direcţiei Programe din cadrul Primăriei Alba Iulia, Crina Dumitrescu.

“Am fost impresionaţi de primirea foarte călduroasă, de toată atmosfera încărcată de armonie. A fost un spectacol comun de muzică, dans şi artă, care a arătat că orice popoare de pe Pământ se pot înţelege chiar dacă vorbesc limbi diferite, deoarece rezonează dincolo de cuvinte. În cadrul Ambasadei Chinei există un club al doamnelor, soţii de diplomaţi, iar acestea doresc o colaborare cu Academia Doamnelor. Este o propunere care ne onorează şi pe care am acceptat-o cu mare bucurie”, a declarat coordonatorul Centrului de Resurse – Academia Doamnelor Alba Iulia, Ana Cosma.

Sâmbătă seara, delegaţia albaiuliană a fost invitată să participe la spectacolul organizat de Ambasada Republicii Populare Chineze cu ocazia Noului An Chinezesc, la Ateneul Român.

Centrul de Resurse – Academia Doamnelor a fost înființat în baza unui proiect finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane și funcționează ca structură a Primăriei Municipiului Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax