Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Proiectul „Măsuri integrate de ocupare în cartiere” se apropie de final. Peste 550 de șomeri din Alba Iulia au fost îndrumați în carieră

Publicat

Vineri, la Sala Unirii din Alba Iulia a avut loc un ultim eveniment în cadrul proiectului „Măsuri integrate de ocupare în cartiere”, ce a avut ca scop integrarea șomerilor pe piața muncii, dar și sprijin pentru tineri, în vederea alegerii unei cariere. Peste 550 de şomeri din Alba Iulia au beneficiat de consiliere pentru încadrare în activitate.

Proiectul a fost implementat pe o perioadă de 24 de luni, din 1 noiembrie 2010 şi se finalizează pe 31 octombrie 2012, de către Municipiul Alba Iulia, în parteneriat cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba. Este finanţat prin Fondul Social European, Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Axa prioritară 5 „Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare”. Bugetul acestuia este în valoare de 1.932.251 lei, din care asistența financiară nerambursabilă – 1.825.800,00 lei (91%) şi contribuția solicitantului – 164.322 lei.

Obiectivul principal al proiectului a fost reprezentat de facilitarea accesului la servicii specializate şi pachete de formare profesională în vederea îmbunătăţirii măsurilor integrate de ocupare a şomerilor, şomerilor de lungă durată, a tinerilor, a persoanelor inactive şi a celor aflate în căutarea unui loc de muncă la nivelul cartierelor. Voluntari, numiţi „nași” sau parriani au consiliat șomerii, pentru a alege o carieră ce li se potriveşte. Cei trei îndrumători-experți în cadrul proiectului au fost Adela Cristescu, Daniela Oargă și Simina Plosca-Lungu.

La evenimentul de vineri au participat primarul Mircea Hava, viceprimarul Dorin Şerdean, managerul de proiect Andreea Groza, directorul SPAS, Adela Cristescu, dar și fostul prefect, Ștefan Bardan.

Cei implicați în activitatea de consiliere au primit o diplomă „Urbis Grates”, în semn de recunoștință pentru efortul depus ca voluntari la acest proiect.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dorina Borcau

    vineri, 14.09.2012 at 21:12

    Cel din ultima poza nu e Gabriel Plesa?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax