|

FOTO Proiectul „O viață dreaptă”: Jumătate dintre elevii de la mai multe şcoli din Alba Iulia, evaluaţi de kinetoterapeuţi, au cel puțin o afecţiune la coloana vertebrală

IMG_1944Jumătate dintre copiii claselor a VI-a de la mai multe școli generale din municipiul Alba Iulia prezintă deviații ale coloanei vertebrale, precum scolioza sau cifoza. Afecțiunile au fost depistate în cadrul proiectului denumit „O viață dreaptă”, desfăurat în perioada mai – iunie de Clubul Rotary Alba Iulia Civitas Solis în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Județului Alba și școlile generale din Alba Iulia.

În perioada mai – iunie, Clubul Rotary Alba Iulia Civitas Solis a derulat cea de-a doua campanie de informare și depistare precoce a cifoscoliozei la copiii de 12 – 13 ani (clasa a 6-a). Proiectul s-a desfășurat sub denumirea „O viață dreapta” , fiind realizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Județului Alba și Școlile Generale din Alba Iulia.

Beneficiarii proiectului au fost cei 550 elevi ai claselor a VI-a din școlile generale, vârsta optimă de depistare și tratare a acestei afecțiuni fiind cea de 12 ani. Dintre aceștia, 296 au prezentat acordul de evaluare semnat de părinți și 186 s-au prezentat la evaluare.

Dintre copiii evaluați următoarele afecțiuni au fost depistate: 8% dintre copii prezintă atitudine scoliotică, 49% prezintă scolioză, 51% cifoză, 28% lordoză, 9% spate plat și 33% platfus. În următoarea perioadă se vor întocmi scrisori către medicii de familie cu fiecare copil în parte pentru a putea să fie îndrumat către recuperare . Totodată se vor prezenta rezultatele pe fiecare școală pentru ca medicii să poată să ia măsurile necesare.

La o mare parte dintre copiii evaluați au fost găsite tulburări de statică vertebrală, precum și deficiențe fizice ale piciorului. Dorim conștientizarea importanței kinetoterapiei în viața copiilor . Totodată prin proiectul <O viață dreaptă> se dorește prevenirea agravării afecțiunilor descoperite la acești copii pentru a nu deveni adulți cu probleme de spate”, a transmis Adela Neamțu, kinetoterapeut în cadrul proiectului și membră Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis.

Proiectul s-a desfășurat cu succes. Au fost evaluați foarte mulți copii la care s-au găsit deficiențe ale coloanei. Doresc să transmit mulțumiri Inspectoratului Școlar Alba pentru sprijin, celor 8 școli unde s-au efectuat evaluări, pentru colaborare, kinetoterapeuților Adela Neamțu și Mircea Ordean pentru implicarea activă în cadrul proiectului precum și celor 12 voluntari studenți la kinetoteraperie care s-au implicat cu un deosebit entuziasm în acest proiect. Rezultatele proiectului, chiar dacă sunt negative, ne ajută să conștientizăm deficiențele coloanei existente la copii și să le tratăm din timp”, a spus Dragoș Medrea, președinte Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis.

Proiectul a fost finanțat de Clubul Rotary Alba Iulia Civitas Solis, specialiștii kinoterapeuti și informarea de specialitate fiind asigurate de o firmă privată.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=577687avatar Publicat de pe 19 iunie 2017 şi actualizat pe 19 iunie 2017.
Publicat în ACTUALITATE, SOCIAL.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Apocalipsa lui Rika: cat mai mult daca se poate sa ploua cu gheata cat oul de strut ! nu e pacat sa strica tot in...
  • Cris: Pacat ca nu era nimeni la volanul masinii negre sa treaca peste el cat s-a prefacut „victima”. Ar...
  • Mario: Bună ziua. Am și eu o întrebare, dacă am lucrate 9 luni în ultimii 2 ani,am o problema și nu am mai putut sa...
  • maya: greselile din HCL 224/2017 sunt prezente in HCL42/28.02.2017 si HCL 225/24.07.2017 privind functiile si...
  • maya: cred ca e blocat dupa cele 3 comentarii !

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI