Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Rochie din varză și accesorii din ardei. Colecție de haine din legume, fructe, carne și desert, lansată de un bucătar din Alba Iulia

Publicat

21743356_10212173253880931_8135312761654300071_n Varză roșie, morcovi și ardei. Ai zice că din aceste legume singurul lucru pe care l-ai putea face este mâncare. Un bucătar din Alba Iulia s-a gândit să prezinte frumusețea legumelor și fructelor într-o altă manieră, transformându-le în creații vestimentare și nu garnituri sau feluri principale. O întreagă colecție de haine biodegradabile, din roadele pământului, carne și dulciuri va fi prezentată în data de 30 septembrie. 

Cosmin Toma, un bucătar din Alba Iulia, s-a săturat să vadă mâncarea risipită și s-a gândit ce ar putea să facă din resturile de legume ce în mod normal ajung în gunoi.

„Ideea mi-a venit văzând câte foi de varză se aruncă la gunoi și mi-am spus: ce ar fi să fac o rochie din aceste foi? În străinătate se practică acest fel de îmbrăcăminte”, spune Cosmin.

Acesta a dus ideea mai departe și va face o întreagă colecție de haine comestibile, pe care o va prezenta în 30 septembrie. Vor fi 25 de creații din legume, fructe, carne și deserturi, atât pentru femei cât și pentru bărbați și chiar la final, piesa de rezistență: o rochie de mireasă. Și pentru că orice haină trebuie accesorizată, bucătarul a făcut cercei și lanțuri din ardei și morcovi.

„Lumea este puțin șocată de acest eveniment, dar nu o să fie excentric, precum pare. Vă asigur că va fi un eveniment decent”, a mai spus bucătarul.

Cosmin a subliniat faptul că modelele nu vor fi de mâncare.

foto: Ionuț Văidean

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax