Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Stâlpi montaţi pe trotuare, la Alba Iulia, pentru a bloca accesul şoferilor care parchează pe spaţiile destinate pietonilor

Publicat

IMG_5430 În această perioadă, în mai multe zone din oraşul Alba Iulia sunt montaţi stâlpi pe trotuare, pentru a bloca accesul maşinilor pe spaţiile destinate pietonilor. Operaţiunea este derulată de firma Transilvania Prest Solution, cea care se ocupă de lucrări de întreţinere în Cetatea Alba Carolina.

Este vorba despre un număr de 45 de stâlpi care vor „sta în calea” şoferilor grăbiţi sau exasperaţi că nu găsesc loc de parcare şi care ar vrea să-şi lase maşinile pe trotuare.

Stâlpii sunt montaţi în zona străzii Mihai Viteazul din Alba Iulia, dar şi în parcarea din faţa Tribunalului Alba, unde nouă stâlpi „protejează” fântâna arteziană din zonă.

Reamintim că încă din această primăvară primarul Mircea Hava a dezvăluit că are planuri pentru „Alba Iulia – un oraş pentru oameni”, un nou concept cu investiţii, astfel încât „prioritate” să aibă pietonii, bicicletele şi spaţiile verzi, iar maşinile … „mai uşor”.

Citeşte şi Planuri pentru Alba Iulia – „Oraş pentru oameni”. Spaţii verzi, locuri amenajate pentru pietoni şi biciclete, parcări noi şi cu taxă

Dacă se fac eforturi pentru confortul pietonilor, nici şoferii nu ar trebui uitaţi, astfel că primăria a amintit de planuri pentru amenajarea unor parcări subterane şi supraterane, însă rebuie găsite resurse financiare astfel că realizarea lor este de durată. Ca zone posibile pentru astfel de investiţii a amintit centrul oraşului (între magazinul Elvila şi blocul Petrom) şi „în locul lui G2”, cunoscut ca Blocul „Turturica”.

De asemenea, în şedinţa de marţi, 8 septembrie, se mai încearcă o dată aprobarea regulamentului de parcare cu plată în zona recent modernizată de pe strada Tudor Vladimirescu, iar alte spaţii cu parcări amenajate sunt gata pe strada Decebal, spre exemplu. Cu toate acestea, spaţiile de parcare sunt insuficiente în oraş, după cum spun chiar locuitorii.

Citeşte şi MARŢI: Şedinţă extraordinară la Consiliul Local Alba Iulia. Regulamentul de parcare în centrul oraşului, din nou la aprobat

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax