Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Sărbătoare la Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul” din Alba Iulia. „Ziua Porţilor Deschise”, la 94 de ani de la înfiinţarea unităţii

Publicat

YouTube video

Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul” din Alba Iulia a sărbătorit vineri, cu mare fast, 94 de ani de la înfiinţare şi „Ziua Porţilor Deschise”. Cu această ocazie, a fost celebrat şi patronul spiritual al Colegiului şi s-a adus un omagiu eroilor absolvenţi ai instituţiei.

Elevii şi cadrele didactice şi militare ale instituţiei s-au pregătit intens pentru această zi, printr-o serie de concursuri sportive şi aplicativ – militare, sesiuni de comunicări ştiinţifice, vernisaj de pictură şi desen, întâlnirea absolvenţilor promoţiei 2012 cu elevii claselor a XII-a şi spectacole artistice. Au fost prezenţi la manifestări elevi ai Colegiului Militar Liceal „Mihai Viteazul”, cadre didactice şi militare, reprezentanţi ai instituţiilor publice, părinţi şi apropiaţi ai elevilor.

Manifestările legate de această zi, desfăşurate pe platoul din incinta instituţiei, au debutat cu prezentarea onorurilor, urmate de de discursul comandantului Colegiului Militar Liceal, colonel Marcel Domşa. Acesta le-a vorbit celor prezenţi despre istoria Liceului Militar şi despre absolvenţii instituţiei, ajunşi acum ofiţeri, ingineri, doctori, jurişti, ambasadori, ataşaţi militari, administratori ai unor importante instituţii şi firme, cadre didactice şi nu numai: „Colegiul Militar Liceal este, şi trebuie să rămână, o şcoală de elită. Pe viitor, ne propunem să ne menţinem statutul de cel mai important furnizor de resurse umane pentru Academii”. Totodată, Domşa a ţinut să le dea şi un sfat elevilor liceului: „Cele mai importante lucruri în viaţă sunt onoarea şi demnitarea umană, iubirea de patrie şi de semeni”.

Au mai vorbit în faţa auditoriului subprefectul judeţului Alba, Cornel Murg, alături de vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Alin Florin Cucui, care au adresat felicitări Colegiului Militar şi i-au asigurat că mereu vor găsi în instituţiile pe care le reprezintă un partener de nădejde.

Ceremonialul a continuat cu intonarea Imnului Naţional şi Imnului Liceului Militar şi cu tradiţionala defilare a elevilor. A urmat mai apoi festivitatea de premiere a câştigătorilor concursurilor „Coala şi peniţa” şi „Grafică şi caricatură”, alături de „Cupa Pluton de Elită”, câştigată de cea mai bună clasă a Colegiului, a XII-a B. „Cupa Mihai Viteazul” le-a revenit claselor a XII-a, la secţiunile atletism, baschet, handbal şi tenis de masă, claselor a X-a la secţiunea volei băieţi şi claselor a XI-a, la secţiunea volei fete. Premiul de onoare „Mihai Viteazul” i-a fost atribuit celui mai bun elev al colegiului, eleva caporal Casiana Fusus, care a obţinut media 9,81 în anul şcolar trecut. La toate aceste premii, se adaugă şi cel de 100 lei, primit de clasa câştigatoare a concursului „Instrucţie cu cântec”, care şi-a prezentat exerciţiul demonstrativ câştigător.

Alături de elevi au fost premiaţi şi profesori ai Colegiului, pentru activitatea educaţională remarcabilă, din anul şcolar trecut.

Nu au fost uitaţi nici eroii absolvenţi ai instituţiei, în cinstea cărora s-a ţinut o scurtă slujbă de pomenire în faţa statuii lui Mihai Viteazul, unde s-a depus şi o coroană de flori.

Manifestările s-au încheiat cu un spectacol de cântec şi dans, susţinut de formaţiile artistice ale elevilor, dar şi cu „Ziua Porţilor Deschise”, unde şi-au anunţat prezenţa un număr de 8 şcoli din Alba şi împrejurimi. Printre acestea se numără Şcoala „Ion Agârbiceanu”, Şcoala „Vasile Goldiş” şi Seminarul Liceal Ortodox din Alba Iulia, dar şi şcoala din Oarda si Vinţu de Jos. Purtătorul de cuvânt al Colegiului Militar Liceal „Mihai Viteazul”, Daniela Filimon, a declarat că „în medie, un număr de 200 de tineri au participat la Ziua Porţilor Deschise”, fie interesaţi de o carieră militară, fie simpli curioşi să viziteze o asemenea instituţie.

Alături de cei prezenţi la manifestări, s-au aflat şi foşti studenţi ai Academiilor Categoriilor de Forţe, promoţia 2013, care au avut întâlniri cu clasele a XII-a, pentru a răspunde întrebărilor legate de orientarea în carieră.

Roxana CAZACU

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax