Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ion Dumitrel, despre retrocedarea clădirii Universității „1 Decembrie 1918”: „Ponta oferă bucăți de Românie în schimbul liniștii politice”

dumitrel

Publicat

După ce clădirea principală a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a fost trecută, într-o analiză guvernamentală, pe lista imobilelor ce ar putea fi retrocedate foștilor proprietari, președintele Consiliului Județean Alba și prim-vicepreședintele PDL Alba, Ion Dumitrel, a reacționat și declară că „Ponta oferă bucăți de Românie în schimbul liniștii politice”. Cedarea „nonșalantă” a acestei clădiri este „un act deosebit de grav” ce a creat un precedent periculos, susţine Ion Dumitrel într-un comunicat de presă. 

Vă prezentăm conținutul integral al comunicatului:

„Am urmărit cu stupoare declarațiile premierului Ponta, care, cu o ușurință uimitoare, ne anunță că este gata să predea Bisericii Romano-Catolice sediul Universității <1 Decembrie 1918> din Alba Iulia, care, peste 10 ani, poate să facă ce-o vrea în acel imobil.

Că domnul Ponta și USL-ul habar nu au de administrație și de administrarea țării s-a văzut demult, dar nu mă aștepatm să fie atât de lipsit de orice sentiment patriotic și de orice urmă de respect pentru istoria țării în fruntea căreia vremelnic se află.

Cedarea nonșalantă a unei instituții cu nume simbolic pentru toți românii, nume ce semnifică însăși România modernă, este un act deosebit de grav care va marca un precedent periculos: pe aceiași logică, ne vom trezi în viitor că vor fi revendicate Cetatea din acest oraș sau însăși Sala Marii Uniri din Alba Iulia.

Înțeleg acum de ce Alba Iulia a fost nedreptățită din start de regionalizarea imaginată de Ponta, de ce în strategia de regionalizare propusă de județul Covasna se spunea răspicat că viitoarea capitală regională poate fi oriunde, numai la Alba Iulia nu! Speriat de luptele interne din USL, Ponta a început să-și aranjeze o majoritate secretă în schimbul căreia a cedat revizionismului maghiar și oferă bucăți de Românie în schimbul liniștii politice.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax