Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ÎPS Irineu participă la inaugurarea Așezământului „Sf. Mucenic Ciprian” din Ocna Mureș. Casa va găzdui 14 copii defavorizați

IPS Irineu Arhiepiscop de Alba Iulia

Publicat

Arhiepiscopia de Alba Iulia inaugurează marți, 2 octombrie o nouă Casă de Tip Familial, Așezământul „Sf .Mucenic Ciprian”, din Ocna Mureș. În cadrul lăcașului vor fi găzduiți 14 copii defavorizați cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani.

Evenimentul la care va participa și ÎPS Irineu va avea loc la ora 12.30 iar amenajarea acestei case a fost posibilă în urma parteneriatului semnat între Arhiepicopia de Alba Iulia și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copiluli Alba. Inaugurarea va fi doar un simbolică, menită să sfințească respectivul lăcaș, deoarece Casa și-a încept activitatea la începutul lunii august.

Asezământul de la Ocna Mureș a fost amenajat într-o locație în care din anul 1974 și până în anul 1997 a funcționat creșa de copii din localitate.  Acesta a fost înfiinţat în anul 2003, cu un prim modul: Centru de zi pentru copii, urmând ca în următorii anii să se mai înfiinţeze alte 2 module astfel: în data de 01.10.2005 modulul Serviciul socio-medical de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice şi în data de 01.08.2012 Casa de Tip Familial.

„În ceea ce privește Centrul de zi, reușim să sprijinim 25 de copii.  Astfel, se încearcă prevenirea abandonului şcolar, familial, îmbunătățirea rezultatelor școlare, formarea unor principii și conduite morale de viață, precum și responsabilizarea comunității locale față de problemele acestor copii.  Serviciul socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice, a fost primul serviciu de acest gen inaugurat în cadrul reţelei judeţene, cu scopul de a ajuta 35 de persoane vârstnice aflate în dificultate” au explicat reprezentanții centrului.

Până în prezent, Arhiepiscopia de Alba Iulia deține 18 case de tip familial.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax