Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Demiterile de la Fabrica de Arme şi UM Cugir, oficializate de PDL și criticate de PNL: Vezi cine sunt noii directori şi administratori speciali

Publicat

În timp ce reprezentanţii PDL Alba se abţin să comenteze problema demiterilor anunţate la conducerea fabricilor din Cugir, liberalii preiau ştafeta şi anunţă în conferinţă de presă că deciziile de înlocuire a directorilor Fabricii de Arme şi Uzinei Mecanice Cugir nu sunt altceva decât dovada clară că în PDL se poartă un război intern.

Problema a fost adusă în discuţie în faţa jurnaliştilor de vicepreşedintele PNL Alba, Mihai Nicuşor, care asigură, din surse sigure, că decizia de demitere a celor trei reprezentanţi ai conducerii fabricilor din Cugir, Radu Roşian, Nicolae Conţan şi Horea Suciu sunt consecinţele unui război purtat pentru puşculiţa PDL-ului: „Iată că, în timp ce conducerea UM Cugir face demersuri extraordinare pentru binele cugirenilor, conducerea PDL-ului hotărăşte demiterea acesteia. Nu ştim unde este adevărul, este o conducere bună sau proastă, este practic un război intern în interiorul PDL-ului? Vă pot informa că, după anunţata demitere a conducerii celor două uzine, din surse absolut sigure vă spun că motivele invocate de cei demişi sunt de natură politică”.

Mărul discordiei: Directorii UM Cugir şi Fabrica de Arme Cugir, obligaţi să realizeze un CD de prezentare în valoare de 30.000 de euro

Mihai Nicuşor a explicat că „unul dintre motivele care au fost comunicate într-o şedinţă sindicală a fost nesupunerea conducerii uzinelor la cererea expresă a lui Crişan Vasile, directorul Romarm, ca uzinele să realizeze un CD de prezentare a produselor în valoare de 30.000 de euro. Aceştia au invocat că nu sunt bani pentru aşa ceva, dar nesupunerea lor l-a supărat foarte tare pe Vasile Crişan, care probabil avea interese personale acolo. Mai mult, am fost anunţaţi că directorul Romarm ar putea ca prin activitatea dânsului să oprească un contract pe care Fabrica de Arme din Cugir îl are derulat în acest moment, încălcând regulile contractului, aducând grave prejudicii fabricii şi poate chiar producând un dezastru… văd că PDL-ul ţine neapărat să politizeze excesiv activitatea fabricii cu angajările făcute pe criterii strict politice; noile nominalizări nu cred că vor rezolva această problemă, sper ca aceia nominalizaţi să poată să facă ordine acolo, dar, personal, nu cred că vor avea curajul şi tare mă tem că vor fi doar executanţi ai ordinelor celor care i-au numit acolo”.

Începând de vineri, noi directori si administratori speciali la cele două uzine

Potrivit unor surse oficiale din cadrul Romarm, au fost numiţi, prin ordinul ministrului Economiei, pe funcţiile de conducere ale celor două fabrici, inginerul Marin Morariu, fost director general adjunct la UM Cugir şi Codruţ Cernea, fost inginer şef dezvoltare cercetare la Fabrica de Arme. Aceştia ocupă începând de vineri fotoliile de directori ale celor două fabrici. Deasemenea, vineri a încetat ordinul 255/2009 prin care a fost numit administrator special al UM Cugir Radu Roşian, iar în locul acestuia a fost desemnat Ioan Toma. Totodată, noul administrator special al Fabricii de Arme Cugir este Laurenţiu Mureşan, numit pe această funcţie după încetarea ordinului 527/2007, prin care era investit atunci Radu Roşian.

„Motivele destituirii celor trei nu au fost politice, au fost din cauza managementului deficitar al celor doi directori, Suciu si Contan, iar Rosian nu şi-a îndeplinit într-o mare măsura atribuţiile din fişa postului de administrator special. În urma evaluării efectuate la cele două fabrici, Romarm a luat decizia de revocare din funcţie. Noii directori îşi vor prelua oficial funcţiile la începutul săptămânii viitoare, după ce vor avea loc şedinţele Consiliilor de Administraţie de la cele două fabrici”, a declarat despre această problemă directorul Romarm, Vasile Crişan.

Noii administratori speciali ai uzinelor din Cugir au fost aduşi din cadrul Apă CTTA şi „Star Transmission” şi sunt ingineri de profesie. Aceştia nu sunt străini de cele două fabrici, activând în cadrul cestora în urmă cu mai mulţi ani. Potrivit aceloraşi surse, cei doi administratori speciali au fost aleşi din afara uzinelor, pentru a se evita eventuale conflicte de interese.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax