Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO Noaptea Muzeelor la Alba Iulia. Palatul Principilor și Muzeul Principia din Alba Iulia participă la eveniment 

Publicat

LIVE VIDEO Noaptea Muzeelor la Alba Iulia. Palatul Principilor și Muzeul Principia din Alba Iulia participă la eveniment.

Între orele 18.00 și 02.00, vizitatorii se vor putea bucura de spectacole de reconstituire istorică, dansuri medievale, renascentiste, concerte, ateliere antice, lupte cu gladiatori, ba chiar și de salve de tun.

Seria evenimentelor va fi deschisă de spectacolul schimbului de gardă, susținut de Garda Cetății, la ora 18.00, urmat de cel al AIBD Brass&Drums, care vor defila, începând cu ora 18.30, de la Poarta a III-a a Cetății Alba Carolina, până în curtea palatului princiar.

La Muzeul Principia vizitatorii vor fi întâmpinați de centurionul Legiunii a XIII-a Gemina și de gladiatori iar la Muzeul Palatul Principilor Transilvaniei își va face apariția Mihai Viteazul, împreună cu un număr însemnat de oșteni, într-un moment prezentat de istoricul Andrei Pogăciaș.

Costumul lui Mihai Viteazul va fi cel original, purtat de Amza Pellea în filmul istoric românesc 𝑀𝑖ℎ𝑎𝑖 𝑉𝑖𝑡𝑒𝑎𝑧𝑢𝑙, regizat în 1971 de Sergiu Nicolaescu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax