Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Lucrările de pe strada Mihai Viteazul din Alba Iulia se apropie de final. Vezi căile de acces în Cetate

Publicat

Firma responsabilă de realizarea lucrărilor de reabilitare a Cetăţii Alba Carolina, „Grup Corint”, anunţă reluarea traficului pe strada Mihai Viteazul, între Poarta a IV-a şi Poarta a III-a, de la începutul lunii viitoare. Pentru a decongestiona circulaţia afectată de lucrările din ultima perioadă, reprezentanţii soocietăţii comerciale reamintesc albaiulienilor căile de acces disponibile în Cetate.

„Una din principalele căi de acces în Fortificaţia Bastionară din oraşul nostru este cea care se realizează de pe latura de vest, din zona parcului Unirii. În momentul de faţă, cetăţenii sau turiştii au acces pe această cale prin faţa Catedralei Încoronării, după care se pot deplasa pe strada Nicolae Iorga, spre Universitatea 1 Decembrie 1918. Din sens opus, adică din oraşul de jos, localnicii şi vizitatorii pot ajunge în cartierul Cetate de la Poarta I – Poarta a II-a – Poarta a III-a – Universitate, pe strada Nicolae Iorga”, se arată în comunicatul „Grup Corint”.

Pe lângă aceste căi cunoscute de toţi albaiulienii, în Cetate se poate ajunge şi din cartierul Carolina de Sud, de pe strada Încoronării – strada Apulum, cu ieşire pe Traseul de Sud. Deasemenea, din zona Cimitirului Eroilor se poate intra în Cetate, urcând pe scările ce duc spre Biserica memorială Mihai Viteazul şi strada Sinaia, iar mai apoi printr-un tunel pe şanţurile Cetăţii, la intersecţia Traseelor de Sud şi de Est.

O altă cale de acces, care le stă la dispoziţie albaiulienilor şi turiştilor, destinată numai pietonilor, este cea dinspre Piaţa Consiliului Europei, vizavi de sediul central al „Electrica” şi care duce, prin două tuneluri spectaculoase, pe contragardă, în zona terenurilor de tenis. De aici se poate ajunge foarte uşor în zona Porţii a III-a. Un alt acces, de data aceasta şi auto este cel care se realizează din cartierul Carolina de Nord, de pe strada Gemina – spaţiile RYMA. Astfel se poate ajunge pe traseele de Est şi de Nord sau, pe contragardă, la Poarta a III-a.

„Trebuie să precizăm că toate aceste accese au prevăzute locuri de parcare, oferind astfel posibilitatea albaiulienilor, turiştilor şi chiar şi riveranilor de a circula pe jos prin Cetate, fără a fi nevoiţi să străbată distanţe obositoare. Lansăm pe această cale tuturor invitaţia de a profita din plin de aceste căi de acces şi de a evita zona şantierului de pe latura de vest a Cetăţii, cu disconfortul pe care aceasta inevitabil îl aduce”, a completat conducerea „Grup Corint”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax