Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Mălina Roşca a reuşit a treia calificare la olimpiadă internațională. Va merge în India, în lotul României, la competiţia de Astronomie și Astrofizică

Publicat

malina rosca Mălina Roşca, elevă a Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia participă în lotul României la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică, ce se va desfăşura în India, la sfârşitul anului. Este a treia participare la o olimpiadă internaţională a tinerei din Alba.

În perioada 31 iulie -7 augut, la Suceava și Vatra Dornei s-a desfășurat pregătirea și selecția loturilor României la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică. Competiţia va avea loc în India în perioada 9 – 19 decembrie 2016.

România va fi reprezentată de două echipe a câte 5 elevi fiecare, prima echipă fiind finanțată de MENCȘ, iar cea de-a doua echipă din sponsorizări private.

Dintre cei 15 elevi calificați în lotul lărgit, în urma susținerii a şase probe, reprezentanta județului Alba, Mălina Roșca, a reușit calificarea în prima echipă a României.

Pentru Mălina va fi a treia participare la o olimpiadă internațională, primele două participări fiind la Olimpiada Internațională de Astronomie, unde a obținut o medalie de argint și una de bronz, transmit reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax