Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Tribunalul Alba: Mandate de arestare preventivă pentru nouă persoane în Dosarul pensiilor frauduloase de la CJP Alba. Vezi cine sunt inculpaţii

Publicat

Membrii grupării infracţionale reţinuţi, miercuri, în Dosarul pensionărilor frauduloase de la Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Alba s-au aflat, joi, în faţa magistraţilor Tribunalului Alba. Este vorba despre 8 persoane pe numele cărora procurorii DIICOT au emis mandate de reţinere pentru 24 de ore. Un alt mandat de reţinere în lipsă a fost emis pentru Constantin Toma, liderul grupării, care nu este de găsit.

UPDATE: Pentru toate cele nouă persoane, magistraţii Tribunalului Alba au emis mandate de arestare preventivă, pentru 29 de zile. Instanţa a apreciat că inculpaţii prezintă un pericol real pentru ordinea publică şi, mai mult decât atât, în cazul a trei dintre ei, s-au descoperit motive suplimentare pentru arestare: „Este vorba despre discuţii telefonice ce au avut loc ulterior procedurii de percheziţie şi din care reiese că aceştia au încercat să influenţeze declaraţiile pe care inculpaţii urmau să le dea în cauză. Încheierea dispusă de Tribunalul Alba este susceptibilă de a fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Alba Iulia în termen de 24 de ore”, a declarat Aurelian Mocan, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Alba.

Şedinţa de judecată a început în jurul orei 10.00 şi s-a desfăşurat cu uşile închise. Printre cei în cauză se află şi funcţionara CJP Alba, acuzată că ar fi facilitat introducerea dosarelor false în sistemul Casei de Pensii Alba.

Cei 9 inculpaţi pe numele cărora s-au emis mandate de arestare sunt Constantin Toma, în lipsă (domiciliat în municipiul Turda), Marian Cosmin Toma (domiciliat în Bucureşti), Vasile Toma (domiciliat în Bucureşti), Ionel Toma (domiciliat în comuna Ţibucani, judeţul Neamţ), Vasile Dacian Pop (domiciliat în Turda), Alexandrina Marcela Pop (domiciliată în Turda), Gabriela Coman (domiciliată în Bucureşti), Sabin Coasian (domiciliat în comuna Coaş, judeţul Maramureş) şi angajata CJP Alba, Viorica Călin, fostă Rus (domiciliată în Alba Iulia). În cauză, sunt cercetate în total 119 persoane.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax