Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Maşinile utilizate de penitenciare vor fi scutite de plata timbrului de mediu. Proiect de lege adoptat de Guvern

Publicat

Penitenciar Aiud

Penitenciar AiudUnitățile sistemului administrației penitenciare vor fi exceptate de la plata timbrului de mediu pentru autovehiculele utilizate, prevede un proiect de lege adoptat miercuri de Guvern. Una dintre aceste unităţi este Penitenciarul Aiud.

Sistemul administrației penitenciare în România este constituit din Administrația Națională a Penitenciarelor și 47 de unități subordonate, considerate instituții publice de apărare, ordine publică și siguranță națională.

Același regim se aplică în prezent autovehiculelor utilizate de forțele armate, forțele de securitate a statului, de poliție, de jandarmerie, de poliția de frontieră, de pompieri, precum și celor destinate transportului preșcolarilor și elevilor.

Măsura luată de Guvern va contribui la degrevarea bugetului Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Timbrul de mediu reprezintă suma datorată de către contribuabili pentru emisiile provenite de la autovehiculele din categoriile M1, M2,M3 (autovehicule cu patru roți destinate transportului de persoane) și N1, N2, N3 (autovehicule cu patru roți destinate transportului de mărfuri). Timbrul de mediu se face venit la bugetul Fondului pentru mediu și se utilizează de Administrația Fondului pentru mediu în vederea finanțării programelor și proiectelor pentru protecția mediului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax