Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministerul Mediului propune acordarea de subvenții de până la 20.000 de lei la cumpărarea unei mașini electrice

Publicat

masina electricaMinisterul Mediului dorește acordarea unor subvenţii de 20.000 de lei la cumpărarea unui autovehicul pur electric şi de 5.000 de lei la achiziţia unui autovehicul electric hibrid, potrivit unui proiect de ordonanaţă a Guvernului lansat în dezbatere publică

Potrivit proiectului de modificare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 9/2013 privind timbrul de mediu, aceste subvenţii vor fi acordate sub formă de ecotichet din bugetul Fondului pentru Mediu.

Pentru achiziţionarea unui autovehicul pur electric, ecotichetul are o valoare de 20.000 de lei. Totodată, pentru achiziţionarea unui autovehicul nou electric hibrid cu sursă de alimentare externă, care generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 50g/km”, valoarea ecotichetului este de 5.000 lei , se arată în proiectul de OG.

De un ecotichet pentru fiecare astfel de autovehicul achiziţionat vor beneficia persoanele fizice, persoanele juridice, unităţile administrativ-teritoriale şi instituţiile publice.

Preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), Adrian Gearâp, declara la sfârșitul lunii aprilie, că AFM propune acordarea unei subvenţii de 20.000 de lei la cumpărarea unui autoturism electric, urmând să deruleze în paralel şi o sesiune de finanţare pentru amplasarea de prize.

Administrația Fondului pentru Mediu a derulat, în 2013, o sesiune de finanţare în cadrul căreia au fost alocate 100 de ecotichete pentru achiziţia de automobile electrice. Singurul solicitant care a beneficiat de reducerea de 12.000 de lei la cumpărarea unei maşini de acest tip a fost municipiul Moineşti, judeţul Bacău. În 2014 nu a mai fost derulată vreo sesiune de finanţare.

sursa: gândul.info

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax