Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Finanţelor, despre creşterea preţurilor după majorarea salariului minim pe economie: Piaţa se va regla singură, statul nu poate interveni

Publicat

teodorovici

Sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului in care se discuta componenta Guvernului Ponta 2, in Bucuresti Statul nu poate interveni în cazul unor agenți economici care cresc prețurile produselor pe care le comercializează, a declarat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, în contextul în care salariul minim brut pe economie a fost majorat de la 1 iulie. “Piața se reglează și singură”, susţine ministrul.

„Trebuie spus foarte clar, și știm foarte bine cu toții, piața se reglează și singură. Statul nu intervine decât în alte situații, și aceasta este una dintre acele situații în care piața funcționează ea singură, adică este locul de întâlnire al cererii cu oferta. Statul, sigur, poate verifica, poate controla, poate anticipa anumite posibile situații, de creare de monopol, situații în care are pârghiile legale să o facă. (…)

Nu există un mecanism foarte clar în piață prin care să constrângi o astfel de abordare. Controale se pot face, dar pe anumite zone. Nu poți să nu-l lași pe operatorul economic să aibă o astfel de creștere de preț la un anumit produs ca urmare a creșterii nivelului salariului minim pe economie. Dar, atâta timp cât stimulăm piața, speranța este că apare concurența mai mare, care face automat ca aceste prețuri să scadă”, a spus ministrul la o conferință de presă.

sursa: agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax