Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Ministrul Valerian Vreme a pecetluit proiectul de informatizare a Alba Iuliei

Publicat

Ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme s-a aflat, astăzi, la Alba Iulia, pentru a semna alături de primarul Mircea Hava contractul de finanţare pentru proiectul ”Sistem informatic pentru implementarea modelului de management al relaţiei cu cetăţenii în administraţia publică locală, prin servicii electronice moderne”. Investiţia, ce se ridică la suma totală de 1,58 milioane de euro, din care valoarea totală eligibilă este de 5.511.467, 58 lei, este finanţată de către Uniunea Europeană şi Guvernul României, pentru administraţia locală.

În cadrul conferinţei ce a avut loc la sediul Primăriei Alba Iulia, Valerian Vreme i-a felicitat pe toţi cei care au contribuit la generarea unor astfel de proiecte, precizând că, din cele 220 de proiecte depuse la nivel naţional, Alba Iulia a fost cea care a prins finanţarea. „Aceste finanţări sunt de fapt baloane de oxigen pentru firmele de IT din zonă. Îi sfătuiesc să profite şi să le folosească. Vom integra acest proiect în strategia naţională de informare”, a explicat acesta.

Ce reprezintă de fapt acest sistem informatic pentru Alba Iulia ne-a explicat primarul Mircea Hava: „Aş vrea să rezum foarte simplu avantajele soluţiilor IT propuse prin proiectul nostru. E-Prim@aria@Alba Iulia la un click distanţă pentru cetăţean. Acces direct, în timp real, 24 de ore din 24, simplu, comod şi gratuit, la un dispecerat de servicii municipale. Mai precis, se va putea realiza gestionarea modernă şi eficientă a relaţiei cu cetăţenii municipiului, extinderea bazei de date urbane a oraşului – proprietăţi, utilităţi stradale, patrimoniu, regimuri de construire, inventare, certificate, avize, acorduri, răspunsuri la petiţii, modernizarea activităţii Serviciului Public de Asistenţă Socială şi multe alte avantaje”.

Informatizarea municipiului Alba Iulia se va realiza pe durata a 23 de luni.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax