Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Patru zile de muzică și proiecții video: „Alba Iulia Music and Film Festival” își deschide porțile în 27 septembrie

Publicat

Albaiulienii vor putea bifa, începând din această toamnă, în calendarul evenimentelor culturale, un nou festival de muzică și film ce își propune să devină o tradiție a Cetății. Prima ediție a evenimentului „Alba Iulia Music and Film Festival” va avea loc în perioada 27-30 septembrie, iar, timp de 4 zile, spectatorii vor avea parte de proiecții de film, concerte de muzică, ateliere de imagine și cursuri pentru copii.

Proiectul devenit realitate în acest an reprezintă o inițiativă a administrației locale, concretizată cu sprijinul Asociației pentru Promovarea Filmului Românesc.  După ce, la începutul acestui an, pe scena Cetăţii au evoluat artişti precum Nouvelle Vague, Jukebox Trio, Cantabile the London Quartet, Saragossa Band, Teatrul Masca, Yves LaRock sau filarmonicile din Sibiu şi Cluj-Napoca, este rândul celei de-a şaptea arte să satisfacă setea de cultură a albaiulienilor.

Regizorul Sergiu Nicolaescu, Florin Piersic și alți actori de renume, invitați speciali ai festivalului

Pentru deschiderea festivalului, organizatorii au pregătit o proiecție specială a filmului „Mihai Viteazu” (1971) – variantă restaurată, în memoria celebrului compozitor Tiberiu Olah. Alături de regizorul Sergiu Nicolaescu, la spectacol sunt așteptați Ion Besoiu, Florin Piersic, Mircea Albulescu și Ioan Buluca. O altă proiecție specială este „Undeva la Palilula” (2012, regia Silviu Purcărete), unde sunt așteptați, alături de regizor, și George Mihăiță și Constantin Chiriac. La proiecția filmului „Despre Oameni și Melci”, și el inclus în program, vor veni regizorul Tudor Giurgiu, actorii Andi Vasluianu și Dorel Vișan și directorul de imagine Vivi Drăgan Vasile.

Programul festivalului mai include filme de referință ale cinematografiei românești și străine, precum și concerte. Evenimentele se vor desfășura pe două scene în aer liber, amplasate în Piața Cetății şi în curtea interioară, respectiv o sală de la Palatul Principilor.

Revenim în curând cu programul complet al festivalului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. havanez

    joi, 13.09.2012 at 21:55

    Felicitari organizatorilor! Ca sa parafrazez un citat celebru, „Daca nu merge mocanul la culturalizare, vine cultura la mocan!” Cel putin anul acesta a fost de exceptie pentru acest oras ocolit de ceea ce inseamna cultura! Nu sunt deloc fan Hava, dar… felicitari (cu juma de gura)… cealalta jumatate spune: Da’ locuri de munca… ???

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax