Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 300 de femei din Alba şi-au pierdut locul de muncă, în ultimii patru ani

Publicat

Peste 300 de femei din județul Alba și-au pierdut locul de muncă, în ultimii patru ani. Cu toate acestea, comparativ cu alte zone din ţară, situaţia nu este atât de îngrijorătoare. La Bistrița-Năsăud, spre exemplu, în aceeaşi perioadă, mai bine 1.300 de femei au rămas fără serviciu. La polul opus, sunt şi judeţe influenţate mai puţin din acest punct de vedere, cum este cazul din Caraş-Severin.

În cei patru ani de criză economică, mii de femei din România au rămas fără un loc de muncă. Acest lucru s-a întâmplat și în județul nostru. Dacă în luna iunie a anului 2008 județul Alba număra 4.670 de femei fără loc de muncă, aceeași lună a anului 2012 arată o creștere a numărului cu încă 329, mai exact un procent de 7% și situează județul Alba pe locul 31 în România la această categorie.

Comparativ, în Bistrița-Năsăud sau în Satu Mare, peste 1.000 de femei au rămas fără serviciu. Nici județul Bihor nu se prezintă prea bine, acesta a înregistrat o creștere de 51%, mai exact de la 2. 788 la 4.201.

Potrivit econotext.ro, din cele 41 de județe, numărul femeilor care au fost concediate a scăzut doar în şase zone, mai exact în Gorj (-0,30%) , Vâlcea ( -1%), Botoșani (-5%), Mehedinți (-11%), Hunedoara (-23%) și Caraș-Severin (-34%).

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax