Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 700 de elevi din clasele I din Alba Iulia vor beneficia de cursuri de înot gratuite, anul viitor. Proiectul intră la aprobare în Consiliul Local

Publicat

bazinul olimpic alba iulia Peste 700 de elevi din clasele I din municipiul Alba Iulia vor beneficia, începând de anul viitor, de ședințe gratuite de inițiere în înot, la Bazinul Olimpic. În acest sens, consilierii locali din municipiu vor avea de aprobat, în ședința de luni, proiectul „Educație și sănătate prin înot”, pentru anul 2017.

Consilierii locali din municipiul Alba Iulia vor avea de aprobat în ședința de luni, 31 octombrie, proiectul „Educație și sănătate prin înot”, care reprezintă un program anual de cursuri gratuite de inițiere în înot pentru elevii claselor I din cadrul unităților de învățământ preuniversitar din municipiul Alba Iulia, program ce se va desfășura în perioada 27 februarie – 2 iunie 2017.

Potrivit raportului de specialitate privind aprobarea proiectului, numeroase studii arată că peste 60% din populația României nu practică nici un sport, iar alte studii arată că sportul nu este numai un lucru benefic pentru sănătate și pentru starea generală a organismului, ci favorizează îmbunătățirea performanțelor școlare.

Proiectul „Educație, sănătate și sport” propune introducerea unui program anual de cursuri gratuite de inițiere în înot pentru elevii claselor I din cadrul unităților de învățământ din municipiul Alba Iulia.

În cadrul acestui proiect, de-a lungul anilor școlari, elevii claselor I vor beneficia în mod gratuit de 10 ședințe de inițiere în înot, care se vor desfășura la Bazinul Olimpic din Alba Iulia. Elevii vor fi însoțiți de învățători și vor beneficia de transport gratuit de la unitatea de învățământ la bazin și retur, exceptând unitățile de învățământ care dețin un mijloc de transport și școlile care au sediu în apropierea Bazinului Olimpic și care nu necesită deplasarea cu un mijloc de transport. Cursurile de inițiere în înot vor fi susținute de către profesori calificați – specializarea înot – conform unui orar stabilit împreună cu reprezentanții unităților de învățământ de la nivel local.

Pentru anul școlar 2016 – 2017, proiectul se va desfășura în perioada 27 februarie – 2 iunie 2017. În anul școlar 2016 – 2017 , în cadrul proiectului vor fi implicați aproximativ 750 de elevi ai claselor I din municipiul Alba Iulia, iar pentru anul școlar 2017 – 2018, respectiv pentru următorii ani se vor desfășura în baza unui program stabilit de către primar împreună cu unitățile de învățământ beneficiare.

Prin intermediul acestui proiect, Primăria dorește să sprijine desfășurarea de activități fizice în rândul elevilor claselor I de la unitățile de învățământ din municipiul Alba Iulia. Printre efectele benefice ale înotului pentru copii se numără întărirea sistemului imunitar, creșterea capacității de efort, stimularea reflexelor primare, adaptarea la mediul acvatic, corectarea unor probleme de sănătate, dezvoltarea calităților motrice: viteză, îndemânare, rezistență, forță și multe altele. Derularea unor programe dedicate copiilor care promovează mișcarea și sportul reprezintă o necesitate la nivel local, iar proiectul „Educație și sănătate prin înot” va contribui la îmbunătățirea stării de sănătate a comunității locale.

În vederea derulării activităților din cadrul proiectului „Educație și sănătate prin înot”, se propune Consiliului Local aprobarea proiectului, respectiv aprobarea alocării sumei de până la 45.000 lei din bugetul aferent anului 2017, reprezentând finanțarea municipiului Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax