Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Planul Naţional de Acţiune pentru Eficienţa Energetică: Contoare electrice mai inteligente pentru populaţie. Românii ar putea face schimbarea în următorii şase ani

Publicat

contor curent

contor curentÎn următorii şase ani, populaşia şi firmele din România ar putea fi obligate să-şi înlocuiască toate contoarele care măsoară consumul de curent electric cu unele noi, inteligente. Asta se arată în Planul Naţional de Acţiune pentru Eficienţa Energetică, lansat recent în dezbatere publica de Departamentul pentru Energie. Conform acestui document, nu mai puţin de 80% dintre consumatorii de energie electrică trebuie să dispună de sisteme de măsurare inteligente până în anul 2020.

Măsura se va implementa, pentru majoritatea populaţiei, în următorii şase ani, după cum se arată în Planul Naţional de Acţiune pentru Eficienţa Energetică, publicat, săptămâna trecută, pentru dezbatere publică, pe site-ul Departamentului pentru Energie din cadrul Guvernului României.

Reglementarea este cuprinsă într-o directivă a Parlamentului European şi a Consiliului Europei din iulie 2009, ce prevede că „statele membre asigură implementarea unor sisteme de măsurare inteligenţă care contribuie la participarea activă a consumatorilor pe piaţa furnizării de energie electrică”.

Urmează ca Agenţia Naţională pentru Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) să aprobe, până la sfarşitul anului viitor, calendarul naţional de implementare a sistemelor de măsurare inteligentă, care va conţine datele calendaristice ale etapelor de implementare şi planul naţional de implementare a sistemelor de măsurare inteligentă care să cuprindă lucrările de investiţii, valoarea acestora, sursele de finanţare, precum şi măsuri de informare a clienţilor finali.

sursa: realitatea

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax