Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Precizări de la CNAS privind cardul de sănătate: Utilizarea acestuia nu a fost amânată, este unicul instrument de validare şi decontare a serviciilor medicale

Publicat

card sanatate Casa Naţională de Asigurări a transmis, vineri, precizări referitoare la cardul de sănătate. Instituţia anunţă că utilizarea acestuia nu a fost amânată şi că de la 1 mai cardul de sănătate a devenit unicul instrument de validare şi decontare a serviciilor medicale în sistemul asigurărilor sociale de sănătate pentru asiguraţii care au intrat în posesia lui.

Citeşte şi Medicii de familie solicită utilizarea cardului de sănătate în paralel cu sistemul vechi, pentru validarea şi decontarea serviciilor

“Faptul că astăzi aproximativ 70% din serviciile medicale sunt validate cu cardul demonstrează că sistemul este funcţional.

Pentru o perioadă limitată de timp, asiguraţii care nu au intrat încă în posesia cardului de sănătate sau din diverse motive nu îl pot prezenta vor primi servicii medicale în baza verificării calităţii de asigurat în aplicaţia  pe care furnizorii de servicii medicale o au la dispozitie pe site-ul CNAS.

Această reglementare are scop de a asigura accesul la servicii medicale tuturor persoanelor asigurate.

Estimativ, această perioadă se va încheia în jurul datei de 1 august”, arată CNAS, într-un comunicat.

CNAS mai precizează că a solicitat furnizorilor de servicii medicale să respecte legislaţia în vigoare şi să acorde serviciile cu card de sănătate celor care l-au primit, dar şi fără card de sănătate celor care încă nu au intrat in posesia lui.

De asemenea, CNAS monitorizează toate serviciile acordate în afara sistemului cardului de sănătate şi va identifica motivele pentru care cardul de sănătate nu a fost utilizat.

“În situaţia în care asiguratul nu a intrat în posesia cardului din motive independente de voinţa lui, vom face demersurile necesare pentru a înlesni punerea în posesie în cel mai scurt timp”, se menţionează în comunicat.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax