Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Premierul vrea o propunere mai eficace privind impozitarea bacșișului: Îl aștept pe Teodorovici, miercuri, la ședința de Guvern

Publicat

bacsis Premierul Victor Ponta a declarat sâmbătă, la Târgu-Jiu, că este dispus ca Guvernul să facă un pas înapoi în ceea ce privește ordonanța privind impozitarea bacșișului, precizând că îl așteaptă pe ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, să vină cu o propunere concretă în acest sens în cursul săptămânii viitoare.

„A avut ieri (vineri — n.r.) domnul Teodorovici o întâlnire cu tot mediul de afaceri, în special din industria serviciilor. Ei erau cei care ne-au propus să impozităm bacșișul, acum după prima lună s-au răzgândit și ei, s-a răzgândit și domnul Teodorovici, îl aștept miercuri cu o propunere concretă. Din 100 de măsuri pe care le luăm, nu cred că sunt bune toate, poarte sunt 90. Dacă 10 sunt proaste nu perseverăm în ele, așa că nu am nimic în ideea de a face un pas înapoi într-o chestiune dacă merge prost. N-am nicio problemă să facem un pas înapoi sau să găsim o soluție mai deșteaptă și îl aștept pe domnul Teodorovici miercuri la ședința de Guvern cu o propunere mai eficace decât cele de până acum”, a afirmat Victor Ponta.

În context, prim-ministrul a precizat că, în urma acțiunilor de combatere a evaziunii fiscale, în primul trimestru al anului au fost înregistrate încasări la buget de un miliard și jumătate de euro.

„La ce nu fac un pas înapoi este faptul că efortul de combatere a evaziunii fiscale la nivel național este un lucru esențial pentru România și dacă am obținut un miliard și jumătate de euro în plus încasări la buget în primele luni, nici nu vreau să mă gândesc câtă evaziune fiscală este dacă cu un pic de sperietură am scos un miliard și jumătate de euro în primul trimestru”, a conchis Victor Ponta.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax