Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primăria Alba Iulia a început să verifice cluburile din oraș. Un local foarte frecventat de tineri a funcționat OPT ANI FĂRĂ AUTORIZAȚIE

Publicat

primarie

primarie alba iulia 3 Reprezentanţii Primăriei Alba Iulia verifică, de luni dimineaţa, activitatea tuturor localurilor din oraş. Acţiunile au fost demarate şi în contextul tragediei de la clubul din Bucureşti, dar şi pentru a preveni astfel de evenimente cu urmări nedorite. La fel ca şi în alte oraşe din ţară, se evaluează autorizaţiile şi avizele emise.

Controalele de la primărie au fost confirmate de reprezentanţii administraţiei locale din Alba Iulia.

Reamintim că la Alba Iulia a fost închis, la începutul lunii octombrie, un local din centrul oraşului care a funcţionat timp de opt ani fără nicio autorizaţie. Este vorba despre Art Cafe, locaţie în care s-au organizat concerte şi alte evenimente şi a cărui situaţie nu a fost sesizată nici de controalele primăriei, poliției locale sau de polițiștii de la ordine publică din cadrul IPJ Alba.

Localul, care este deschis de ani buni, nu a avut niciodată autorizație de funcționare de la Primăria Alba Iulia, dar a fost de multe ori preferatul administrației județene pentru desfășurarea unor evenimente sau conferințe de presă pe teme culturale.

Potrivit declaraţiilor de atunci ale purtătorului de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, Mihai Coșer, în data de 24 septembrie 2015, după numeroase sesizări pentru încălcarea liniștii publice, s-a dispus suspendarea activității localului Art Cafe și amendarea patronului acestuia, Emil Ceteraș. Coșer mai spune că Poliția Locală nu ar fi avut cum să intervină în închiderea și evacuarea localului, pentru că nu are autoritate în acest sens.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei a precizat tot atunci că acest local nu a avut niciodată o autorizație de funcționare și că s-a luat măsura suspendării activității abia în luna septembrie a acestui an deoarece până atunci nu au fost sesizări la primărie.

Sunt şi alte exemple de localuri din Alba Iulia aflate în aceeaşi situaţie, adică de funcţionare fără avize şi autorizaţii. Unele însă au primit avize, chiar dacă se află în vecinătatea unor spitale.

În alte cazuri, cluburi din Alba Iulia funcţionează cu capacitate de mai multe de 80 de persoane, deşi au o singură cale de acces şi sunt situate la subsolul unor clădiri.

Precizăm că mai multe primării din ţară au anunţat că au început verificarea cluburilor, discotecilor, barurilor și a altor unități ce aparțin de alimentația publică, cu anumit potențial de risc, cu privire la respectarea legislației în vigoare.

Este vorba despre evaluarea autorizațiilor și avizelor emise de serviciile primăriei cu atribuții în acest sens.

„Campania” a început în urma tragediei de la Clubul „Colectiv” din Bucureşti, de vineri seara. Până luni, 30 de tineri şi-au pierdut viaţa şi alţi 137 sunt internaţi în stare gravă în spitale din Capitală, în urma incendiului izbucnit la clubul respectiv, în timpul unui concert rock.

Din primele concluzii ale Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Petroşani, care derulează expertiza în acest caz, localul din Bucureşti avea o singură ieşire, o uşă de 80 de centimetri, pe pereţi se aflau grilaje de lemn de brad uscat, nu existau stropitori. De la artificii montate pe scenă, au plecat scântei până pe buretele de pe coloana din stânga (folosit pentru antifonare), apoi focul s-a extins pe tavan. Grinzile din lemn de brad s-au prăbuşit apoi peste oameni (între 300-500 de tineri au participat la concert).

Peste 12.000 de persoane au fost duminică la locul tragediei, într-un marş al tăcerii, iar pe reţelele de socializare a început o amplă campanie împotriva „corupţiei din instituţiile publice”, autorităţi care acordă autorizaţii localurilor ce pot pune în pericol viaţa tinerilor.

La Sibiu, şeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Cosmin Balcu, citat de Agerpres, a recunoscut că majoritatea cluburilor și localurilor din fosta Capitală Culturală Europeană funcționează ilegal și prezintă pericol de incendiu.

Potrivit acestuia, inspectorii ISU Sibiu nu pot închide cluburile și localurile care nu au autorizație de securitate la incendiu, pentru că nu apărut normele de aplicare ale legii.

Foarte multe baruri și pub-uri din centrul istoric al municipiului Sibiu, unde vin cei mai mulți turiști, sunt amplasate la subsolul unor clădiri vechi, în foste pivnițe, unde există doar o singură ușă de acces, ceea ce reprezintă un pericol, potrivit pompierilor.

ISU Sibiu a făcut deja șase controale la cluburile din municipiul Sibiu în acest week-end și anunță că vor urma controale peste tot în județ.

Reprezentanţii ISU Alba au confirmat că astfel de controale sunt derulate permanent şi că, în perioada care urmează, va fi acordată o mai mare atenţie obiectivelor din această categorie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. Cris

    luni, 02.11.2015 at 21:16

    Club Allegria credeti ca e OK ?

  2. dj fum

    marți, 03.11.2015 at 08:07

    la alegria e cam nasoala treaba , cu o singura cale de evacuare de 1 m latime , cu un tavan pana in 3 m inaltime , ia ganditi-va cum ar fi sa ia tavanu foc ! , sau barul , sau canapelele , pe unde se evacueaza 150 de persoane ?

  3. gicu

    marți, 03.11.2015 at 10:45

    dar Frams ?

  4. bula

    marți, 03.11.2015 at 12:09

    Vai si amar de Romania asta!
    Trebuie cate o intamplare de genu celei de a clubul din Bucuresti sau avionului din apuseni pentru a se lua, chipurile, masuri…
    Propaganda comunista, sau mafiota…oare nenea Havaje nu stie ca sunt destule locatii in orasul Alba Iulia care nu au autorizatii_?…greu de crezut….sau de necrezut.
    Dureaza forfota asta cu controalele pana apare alt subiect.
    Sau pana la urmatoarea catastrofa.
    Trebuie sa dispara coruptia din institutii, sau macar sa se diminueze muuult pentru a nu mai aparea astfel de situatii.
    Dar nu ii vorbiti d/ui Havaje si altor politruci despre asta…ca doar smenurile gen inchide ochii si ajuta/l pe dl ca e de /al nostru…ca si culoare si gasca, sunt sursa principala de capatuire a lor….
    Probema grava e coruptia din institutii…primarii, ISU, dsv, etc.
    Si alta problema e lipsa de atitudine a romanilor in situatii normale, problema veche de mentalitate…
    Asta place cel mai mult…circul…sa cautam pe loc vinovatii de moment si sa ii punem la zid ca sa ne racorim adrenalina. Multe s/ar rezova daca nu am mai tolera mizeria si compromisurile, aparent mici, de fiecare zi…

  5. viorel

    marți, 03.11.2015 at 14:25

    Si cam cate sesizări pentru încălcarea liniștii publice au fost facute in cei 8 ani, astfel incat primaria a catadicsit sa se deranjeze? Conform sugestiilor lui bula, eu nu tolerez mizeria si compromisurile, dar ultima sesizare la primarie am facut-o acum 1 an si inca n-am primit raspuns. Deci cate sesizari pe an trebuie facute pentru a fi luat in seama.
    Intreb.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax