Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Galda de Jos, un nou atac la adresa CJ Alba din cauza centrului de management al deșeurilor. De ce pierde bani, comuna

Publicat

Primarul din Galda de Jos, Romulus Raica, a lansat miercuri un nou atac la adresa conducerii Consiliului Județean Alba

Subiectul disputei este axat pe contractul pentru centrul de management al deșeurilor, care funcționează în comună.

Primarul din Gada de Jos spune că administrația locală pierde bani din cauză că operatorul RER VEST nu și-a mutat sediul principal acolo, așa cum au convenit anterior.

Acesta a transmis o scrisoare către locuitorii comunei, prin intermediul paginii de Facebook a Primăriei Galda de Jos.

Scandalul dintre primărie și consiliul județean are și un substrat politic. Actualul primar Romulus Raica, ales pe lista PNL, nu ar mai fi susținut pentru încă un mandat, în locul său fiind preferat actualul viceprimar, tot liberal.

Scrisoarea primarului din Galda de Jos, publicată pe Facebook

”Dragi cetățeni ai comunei Galda de Jos

Ne aflăm în situația în care obligațiile Consiliului Județean Alba asumate prin contractul de administrare pe care îl vedeți mai jos nu sunt respectate încălcându-se în mod flagrant drepturile proprietarului de teren, adică ale Primăriei Galda de Jos.

Este sfidată astfel orice normă legală, dar și norma generală a bunului simț, fiind o ofensă la adresa locuitorilor comunei noastre.

Pentru cei care nu știu încă, precizez faptul că diferența importantă dintre sediul principal și sediul secundar al unei firme este aceea că la sediul principal se plătesc toate impozitele, în timp ce la sediul secundar se plătesc doar impozite și taxe locale.

Și cum Rer-Vest SA are doar sediul secundar în comuna Galda de Jos, acesta contribuie la bugetul local cu aproximativ 5 miliarde anual (primarul se exprimă în lei vechi – n.red.)…

Dacă ar fi avut stabilit sediul principal ar fi trebuit să plătească încă 20 de miliarde pe an, adică 25 de miliarde anual.

Are rost să amintesc faptul că președintele consiliului județean a promis, printre altele, salubritate gratuită pentru toți locuitorii comunei Galda de Jos ?

Trebuie să recunosc faptul că la câțiva ani de la amplasarea gropii de gunoi în comuna noastră Consiliul Județean a reușit să finalizeze asfaltarea unui tronson de drum de cca 700 de metri amenajat între zona blocurilor din centrul satului Galda de Jos și ferma avicolă din aceeași localitate.

Această lucrare este singurul beneficiu acordat comunei noastre de către Consiliul Județean Alba de la amplasarea gropii de gunoi și este mult prea puțin în comparație cu tot ceea ce s-a asumat și promis de către conducerea Consiliului Județean Alba.

De altfel, conducerea Consiliului Județean Alba refuză în continuare dialogul cu Primăria Galda de Jos în privința drepturilor financiare ce ni se cuvin din contractul de administrare, o dovadă clară fiind faptul că ultima noastră solicitare scrisă nu a primit niciun răspuns de mai bine de 2 luni, depășindu-se astfel termenul legal de 30 de zile.

În aceste condiții pentru a apăra drepturile dumneavoastră, atât timp cât sunt “încă primar” , nu voi ezita niciun moment să acționez în instanță pentru a obține pe cale legală drepturile cuvenite cetățenilor comunei noastre.

Cu respect, Primarul dvs. Raica Romulus”

Acesta a postat și documente, printre care și părți din contractul original.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax