Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Proiect de HG contestat de hotelieri. Înregistrarea datelor personale ale turiştilor în sistem electronic centralizat ar duce la scăderea numărului de cazări

Publicat

Reprezentanţii Federaţiei Hotelierilor nu sunt de acord cu înregistrarea datelor clienţilor în Sistemul electronic de evidenţă a turiştilor (SIET), ce ar urma să funcţioneze în urma aprobării unui proiect de hotărâri de guvern. Proprietarii de unităţi de cazare susţin că introducerea informaţiilor confidenţiale ale clienţilor în baza de date naţională nu va fi pe placul clienţilor şi astfel va scădea numărul cazărilor.

Potrivit proiectului de hotărâre de guvern, proprietarii sau administratorii unităţilor turistice au obligaţia de a înscrie în SIET, în timp, real, situaţia turiştilor cazaţi. Astfel, după ce clientul hotelului sau pensiunii îşi completează datele în fişa de anunţare a sosirii şi plecării, la recepţie, personalul acesteia va înregistra în SIET datele completate şi verificate, conform actului de identitate. Fişele ar urma să fie grupate alfabetic şi arhivate pe trei ani, la structura de primire turistică. De asemenea, administratorii sunt obligaţi să anunţe poliţia dacă persoanele cazate sunt date în urmărire ori au săvârşit infracţiuni.

Amenzile în cazul în care unităţile turistice nu se înscriu în SIET sunt de până la 20.000 de lei.

Hotelierii cred că, dacă acest sistem se va aplica, pe lângă faptul că se vor încălca regulile privind circulaţia liberă a persoanei şi se vor transmite fără acordul titularului informaţii personale, aceştia vor înregistra pierderi  de clienţi şi venituri, dar vor trebui şi să suporte costuri suplimentare cu angajare de personal care să se ocupe de înregistrarea datelor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax