Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PSD și ACL se suspectează reciproc de mită electorală| Potor: ”ACL va duce în Lumea Nouă, la țigani, 45 de sobe”. Roman: ”Cei de la PSD au dus saci de cartofi și fasole”

Publicat

POTOR-ROMAN În conferință de presă de la sediul PSD Alba, marţi, deputatul Călin Potor s-a arătat nemulţumit că reprezentanţii organizației judeţene ACL ar intenționa să ducă în perioada următoare 45 de sobe familiilor nevoiașe din Cartierul Lumea Nouă, detaliu pe care l-ar fi auzit de la „o păsărică”. În replică, membrii ACL Alba spun că „Potor are de vorbit mult, dar face puțin”.

Problema discutată de către deputatul Călin Potor nu a fost aceea că 45 de familii nevoiașe vor avea sobe și căldură la iarnă, ci discriminarea care s-a produs, fie ea și pozitivă.

”O păsărică mi-a șoptit că ACL-ul, în frunte cu primarul Hava, va duce în Lumea Nouă, la țigani, 45 de sobe. Egal mită electorală. Să fiu cinstit nu mă deranjează ideea că 45 de familii amărâte vor avea sobe, este partea corectă. Vine iarna, au căldură, dar întreb un lucru: în municipiul Alba Iulia avem doar în secția de vot numărul nu știu cât Lumea Nouă, doar acolo avem oameni amărâți? Doar acolo avem oameni pe care îi prinde iarna fără căldură și fără sobe?

Cu atât mai mult, când Serviciul Social al Primăriei are un inventar foarte clar al acestor familii. Și tot păsărica mi-a șoptit și sursa și banii din care vor fi cumpărate respectivele unelte: pe bani publici. Și atunci poate ar fi mai cinstit și mai corect ca sobele să fie date de Primăria Municipiului Alba Iulia, în urma anchetelor sociale făcute. Discriminarea, chiar și pozitivă, nu cred că își are locul și rostul în lumea noastră. Nu putem spune: fugim după voturile unora și sărim cu sobele pe ei. Nu este corect”, a declarat deputatul Călin Potor.

Totodată, acesta a mai spus că ”dacă chiar dorește să facă ceva pentru ei și nu știe, eu i-aș transmite să vadă de becurile din zonă, care nu ard. Într-o zonă cu probleme destul de mari, chiar și de disciplină și violență stradală, becurile nu ard. Noaptea este beznă pe acolo. Dacă ar merge mai des, după ce se lasă seara, ar vedea că nu sunt becuri în zonă”.

În opinia deputatului ”problema numărul unu a locuitorilor de acolo rămâne actul pe teren, proprietatea. Foarte mulți din ei au avut proprietăți acolo, sunt țigani care stau în Alba Iulia de multă, multă vreme. S-au făcut fabrici, fabrica de lapte, de covoare, tot ce s-a făcut acolo. Pe terenurile lor, pe proprietățiile acestor oameni. Era firesc să le reconstitui proprietățile și să le dai actele. Oamenii ăștia nu pot să plătească și nu plătesc impozit pentru că nu prea au pe ce, deci și acolo este o înțelegere, hai să fie bine să le luăm banii la care le luăm. Contracte la curent își fac foarte greu, la gaz foarte greu, la apă foarte greu pentru că nu au proprietate pe teren și construcție. Oamenii ăștia așteaptă să li se rezolve problema proprietății. Este o acțiune total imorală!”

În replică, prim-vicepreședintele ACL Alba, Florin Roman a spus că ”Potor are de vorbit mult, dar face puțin. Acum o săptămână au dus și cei de la PSD saci de cartofi și de fasole la familiile din Cartierul Lumea Nouă, iar eu, din câte știu, conform legii, este o infracțiune.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. babadochia

    miercuri, 15.10.2014 at 07:33

    Lasa ca la celelalte sectii de vot le da Teodorovoci ca tocmai a pus la bataie cateva milioane de euro ajutor social in cadrul unui program POSDRU care vor fi distribuite taman intre turul 1 si 2! Asa ca rabdare ca „vine tata” si la voi !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax