Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sărbătoarea de pe Muntele Găina: 100 de jandarmi și 100 de polițiști asigură liniştea publică în timpul evenimentului

Publicat

Jandarmeria și Inspectoratul de Poliție Alba asigură măsurile de ordine şi siguranţă publică pe timpul manifestărilor prilejuite de Târgul de fete de pe Muntele Găina, ediţia 2012. Aproximativ 100 de jandarmi și 100 de polițiști vor acţiona în comuna Avram Iancu şi în zona Muntelui Găina, pentru a proteja participanţii la sărbătoare, a preveni încălcarea actelor normative în vigoare şi a asigura intervenţie rapidă pentru combaterea faptelor antisociale sau a altor acţiuni care pot afecta liniştea şi ordinea publică.

„Se va urmări, în principal, prevenirea si combaterea faptelor de natură penală sau contravenţională, a oricăror încercări de a se perturba liniştea şi ordinea publică, verificarea şi asigurarea respectării regulilor generale de comerţ, prevenirea şi combaterea oricăror activităţi ilicite şi luarea măsurilor legale împotriva celor care, profitând de zonele aglomerate, încearcă sau comit furturi din buzunare sau din locuri amenajate pentru depozitarea şi valorificarea produselor”, au transmis polițiștii.

Jandarmii amintesc celor care vor participa la această sărbătoare că este necesar să se conformeze indicaţiilor organizatorilor şi forţelor de ordine, să aibă un comportament civilizat, să evite consumul excesiv de alcool, să nu deţină arme de orice fel, artificii sau petarde, să nu arunce obiecte către scenele organizate, să nu forţeze cordoanele de ordine constituite şi să semnaleze prompt orice comportament contrar normelor legale de convieţuire socială sau bunelor moravuri. În plus, recomandă participanţilor să respecte regulile muntelui, să nu lase în urma lor resturi menajere depozitate în spaţii neamenajate, să fie echipaţi adecvat (bocanci, un rucsac cu strictul necesar), să nu distrugă mediul înconjurător prin diverse acţiuni neconforme cu protejarea acestuia, să nu aprindă focul în locurile neamenajate, să nu distrugă semnele de orientare turistică şi să nu intre cu autoturismele în zonele marcate. Totodată, pentru evitarea unor situaţii neplăcute le recomandăm să supravegheze îndeaproape comportamentul copiilor, să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje etc.) şi să evite pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia.

Încălcarea prevederilor legii privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice poate atrage răspunderea disciplinară, contravenţională, civilă sau penală, a organizatorilor sau a persoanelor fizice, fiind prevăzute sancţiuni contravenţionale de la 1.000 la 10.000 lei sau pedeapsa cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax