Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Șase porci cu infestați cu parazitul Trichinella Spiralis, depistați de inspectorii DSVSA Alba. Amenzi aproape 14.000 de lei într-o lună de controale

Publicat

 

analize porciInspectorii DSVA Alba au depistat, în perioada sărbătorilor de iarnă, șase porci care erau infestați cu parazitul Trichinella Spiralis, la Zlatna, Loman, Bucerdea Grânoasă, Aiud și Răchita. În perioada controalelor, 22 noiembrie- 29 decembrie, au fost aplicate amenzi în valoare de 13.800 de lei și confiscate 1.673 de ouă.

Ca urmare a dispozitiilor transmise de către Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor privind „Măsuri suplimentare de supraveghere şi control în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă”, inspectorii din cadrul D.S.V.S.A. Alba au controlat în perioada 22 noiembrie -29 decembrie un număr de 76 unităţi de industrie alimentară și 8 târguri de animale.

Aceste controale au fost efectuate în 4 abatoare, 3 unități de tranșare-procesare carne, 6 unități de depozitare, 28 unități de alimentație publică, 35 unități unde se comercializează alimente de origine animală (magazine alimentare, supermarketuri, măcelării, carmangerii, depozite alimentare, restaurante și pensiuni turistice), precum și în târgurile de animale și piețele agro-alimentare.

Ca urmare a deficientelor constatate în timpul controalelor desfășurate în acest interval au fost aplicate un număr de 15 sancţiuni contravenţionale conf. H.G. nr. 984/2005, cu modificările și completările ulterioare în valoare totală de 13.800 lei şi 12 avertismente, conf. O.G. nr. 2/2001.

De asemenea, au fost retrase de la comercializare 1.673 ouă în valoare de 730 lei, comercializate fără respectarea normelor sanitar veterinare, acestea fiind declarate improprii consumului uman.

Abaterile de la normele sanitar veterinare și pentru siguranţa alimentelor pentru care au fost aplicate aceste sancţiuni sunt: depozitarea produselor alimentare în spaţii insalubre, expunerea la comercializare a produselor alimentare cu ambalaj deteriorat, elemente de identificare nelizibile, comercializarea de produse alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar si vânzarea/cumpărarea animalelor fără documente sanitare veterinare.

În cadrul Circumscripțiilor Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor teritoriale au fost efectuate în perioada 2.12-24.12.2016 un număr de 1123 examene trichineloscopice pentru probe provenite de la porci sacrificati în gospoadiile populatiei.

În cadrul L.S.V.S.A. Alba au fost confirmate un număr de 6 probe pozitive (Trichinella spp.) de la porci care provin localităţile Zlatna, Loman, Bucerdea Grânoasă, Aiud și Răchita.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax