Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Seminar AJOFM Alba în localitatea Vama: Ateliere de lucru susținute de 32 de specialiști în resurse umane

ajofm alba sediu

Publicat

Sediul AJOFM Alba

Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Alba (AJOFM) organizează workshop-ul cu tema „Mecanisme de monitorizare, evaluare şi revizuire a planurilor nominale de formare profesională aflate în implementare”, în perioada 3-5 octombrie 2012, în localitatea Vama din județul Satu Mare. Evenimentul va reuni 32 de specialiști în resurse umane din 16 Agenții județene de ocupare a forței de muncă, din regiunile Centru, Vest și Nord-Vest. În cadrul atelierului de lucru, partenerii naţionali şi transnaţionali vor prezenta materiale referitoare la importanţa competenţelor profesionale în furnizarea unor servicii de ocupare de calitate.

Soluții pentru instruirea la locul de muncă

Gândit ca un spațiu deschis de învățare pentru specialiștii SPO, evenimentul este structurat pe mai multe ateliere de lucru. Accentul va fi pus pe analiza mutaţiilor produse în planurile nominale de formare în perioada mai-septembrie 2012, planuri elaborate prin proiect şi aflate în implementare. Rolul principal revine invitaţilor, direcţie în care reprezentanţii din fiecare judeţ vor comunica preocupările avute pentru acoperirea deficitului de competenţe al specialiştilor AJOFM în calitate de Serviciu Public de Ocupare. O parte a evenimentului va fi dedicată învățării celor mai mai bune metode de instruire a salariaților la locul de muncă cu accent pe e-learning, coaching, mentorat. Soluțiile vor fi prezentate de către specialiștii partenerilor spanioli din proiect, care au o bogată experiență în domeniu.

Evenimentul este parte componentă a proiectului „3C – Calitatea Crează Competențe – Calitatea în formare Crează Competențe profesionale de nivel european pentru personalul SPO din Regiunile Centru, Vest și Nord-Vest“, implementat de AJOFM Alba, împreună cu AJOFM Arad, AJOFM Satu Mare, S.C. Tobimar Construct SRL Alba Iulia, Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Desarrollo de Estrategias Exteriores SA (Spania), Fomento de Iniciativas y Desarrollo de Actividades S.L. (Spania), Servicio Público de Empleo del Principado de Asturias (Spania).

Prin activitățile proiectului va fi realizată și o strategie pe termen mediu care să permită dezvoltarea profesională a specialiștilor responsabili cu consilierea, dezvoltarea spiritului antreprenorial pentru șomeri și mobilitatea forței de muncă precum și programe de formare profesională și instruiri la locul de muncă prin metode moderne de formare (e-learning, coaching, mentorat etc). Partenerii naționali și transnaționali implicați în proiect aduc expertiză în domenii care vizează formarea profesională continuă a specialiștilor AJOFM din regiunile Centru, Vest și Nord-Vest. Proiectul care implică atât sectorul public, cât și mediul privat și academic se va finaliza în iulie 2014, este co-finanțat de Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 „Investeşte în oameni!”, Domeniul major de intervenţie 4.2 „Formarea personalului propriu al SPO(AJOFM)“.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax