Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sindicaliştii de la „Sanitas” ameninţă cu noi proteste. Cer deblocarea posturilor din sănătate şi achitarea drepturilor câştigate în instanţă

Publicat

Sindicaliştii de la „Sanitas” ameninţă cu noi proteste, în cazul în care nu se va trece la deblocarea posturilor din sănătate şi achitarea drepturilor câştigate în instanţă. Vicepreşedintele Federaţiei „Sanitas”, Marius Sepi a declarat pentru Mediafax că se va proceda la demararea unui referendum intern în rândul membrilor de sindicat, pentru a vedea câţi dintre aceştia ar fi dispuşi să se alăture unor acţiuni de protest la nivel naţional.

În prezent, „Sanitas” poartă discuţii cu Guvernul şi Ministerul Sănătăţii pentru acceptarea revendicărilor angajaţilor din sănătate. Sindicaliştii cer deblocarea posturilor vacante din sistem, plata drepturilor salariale câştigate în instanţă, majorarea salariilor pentru redobândirea drepturilor din iunie 2010 sau modificarea articolului 197 din OUG 48/ 2011 privind limitarea cheltuielilor de personal la 70 la sută pentru instituţiile bugetare. Marius Sepi a mai explicat pentru Mediafax că a înaintat o solicitare de sprijin şi parlamentarilor pentru iniţierea unor demersuri legislative pentru modificarea OUG 48/2011, iniţiative care ar urma să se dezbată în comisiile de specialitate ale Parlamentului României.

„Rugăm parlamentarii, indiferent că sunt de la putere sau din opoziţie să facă un efort şi să se întrunească pentru a dezbate această problemă importantă. Dacă nu se modifică aceste prevederi privind limitarea cheltuielilor de personal din spitale, multe unităţi vor ajunge în imposibilitatea de a-şi mai plăti angajaţii şi cel mai grav îşi vor pierde medicii şi personalul specializat”, a declarat Marius Sepi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax