Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Avalanşă în Munţii Apuseni. Drumul ce face legătura dintre Gârda de Sus şi Gheţarul Scărişoara, blocat de căderi masive de zăpadă

Publicat

Circulaţia autovehiculelor pe drumul judeţean 750 care face legătura dintre Gârda de Sus şi satul Sfoartea (comuna Scărişoara) a fost blocată, luni seara. Potrivit IPJ Alba, acest sector de drum este afectat de căderi masive de zăpadă. În urma intervenţiilor cu utilaje, sectorul de drum a fost

O cantitate considerabilă de zăpadă s-a prăbuşit pe carosabil în urma unei avalanşe ce a avut loc în zonă. S-a intervenit pentru curăţarea şoselei şi degajarea traficului. Potrivit IPJ Alba, circulaţia autovehiculelor nu este deviată pe rute ocolitoare, deoarece traficul nu este intens în zonă.

La faţa locului au intervenit echipe de la Drumuri Locale Alba şi Primăria Gârda. Drumul era blocat în zona Cheilor Ordâncuşii. Stratul de zăpadă a depăşit 7 metri, iar accesul în centrul comunei Gârda era restricţionat. În zonă, era în continuare pericol de avalanşe.

Reprezentanţii ISU Alba au făcut următoarele precizări, luni seara: „În urma informaţiilor primite de la Consiliul Judeţean Alba, în urma unei avalanşe produse în apropierea DJ 750 care leagă localităţile Gârda de Sus – Sfoartea (com. Scărişoara), s-au format 3 puncte critice de blocaj a drumului judeţean, cea mai mare porţiune fiind pe o lungime de aproximativ 12 m, înălţimea maximă la perete fiind de circa 5 m. În urma avalanşei, a fost antrenat material lemnos şi pietriş. În zonă acţionează S.C. DPL Alba cu 1 buldoexcavator pentru degajarea drumului. Localitatea Sfoartea a rămas temporar izolată auto, având un număr de aproximativ 20 gospodării, şi 60 de persoane.”

UPDATE: Marţi, în jurul orei 16.00, reprezentanţii ISU Alba au revenit cu următoarele informaţii: „Porţiunea de drum din  DJ 750, care leagă localităţile Gârda de Sus – Sfoartea (com. Scărişoara), afectată de avalanşă,  este eliberată. S.C. DPL Alba acţionează în continuare în zonă cu 1 buldoexcavator pentru degajarea stratului de zăpadă, care măsoară  circa 70 – 100 cm, aşternut pe drum, acesta fiind în continuare impracticabil  cu  autovehicule, pe o lungime de aproximativ 4 km. Nu au fost înregistrate situaţii de urgenţă, în localitatea Sfoartea, din cauza izolării auto.”

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pasca Nicodim

    marți, 24.01.2012 at 13:03

    Draga Flavia,eu i-ti multumesc pentru acest articol in numele Intregii comunitati din aceasta zona.
    Sa stii ca acest drum leaga comuna Garda de Sus,de pestera Ghetarul de la Scarisoara,si este intradevar drum judetean,insa nu prea i-l deszapezeste nimeni ,sau daca o face cineva ,atunci o face asa din ,obligatie parca ,la cateva saptamani,dupa ce bate viscolul,iar oamenii din aceasta zona ,circula cu pot ,fie pe schiuri fie pe jos,drumul a fost asfaltat de curand,si speram ca autoritatile judetene sa realizeze o data ca si acesti oameni au dreptul sa circule nomal ,chiar daca din punct de vedere electoral sunt doar cateva sute.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax