Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Vești bune pentru elevi și studenți: Se schimbă modul în care își pot cumpăra bilete de tren reduse

Publicat

tren calatori Elevii şi studenţii vor putea cumpăra bilete de călătorie reduse la trenurile CFR mult mai simplu decât până acum. Potrivit ministrului Transporturilor, Dan Costescu, se va renunța la birocrația tichetelor suplimentare şi chiar și a legitimaţiilor intermediare.

Din toamnă se modifică modul de achiziţionare a biletelor CFR pentru studenţi şi elevi. Ministrul Transporturilor, Dan Costescu a cerut oficialilor CFR Călători să simplifice procedura de cumpărare a biletelor de tren pentru elevi şi studenţi.

„Am pregătit o iniţiativă, împreună Ministerul Învăţământului, de simplificare a modului în care vor fi eliberate tichetele de călătorie pentru studenţi şi elevi. Se va renunţa la toată birocraţia tichetelor suplimentare şi chiar şi a legitimaţiilor intermediare. Va trebui să standardizăm cumva modul în care recunoaştem carnetele de studenţi. Aceştia vor putea să cumpere cu reducerile pe care le au alocate deja direct cu carnetul de student”, a spus ministrul.

Ministrul Transporturilor a adăugat că procedura de până acum este ca universitatea să emită în baza carnetului de student o legitimaţie de călătorie pentru a avea acces nelimitat la călătorii.

„Acum aceşti paşi vor dispărea. Va fi suficientă înmânarea unui carnet de student care va avea o formă standardizată fie va avea aplicat un sticker pe el care să îi dea acel cod unic care să poată fi recunoscut de vânzător şi în baza acestuia se va cumpăra direct biletul”, a explicat Costescu.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax