Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Huiduit la depunerile de coroane de la Alba Iulia. Emil Boc: „Iubesc România pentru oamenii pe care îi are”

Publicat

Premierul Emil Boc a sărbătorit Ziua Naţională a Românilor la Alba Iulia. Acesta a participat la depunerile de coroane de la statuile Regelui Ferdinand şi a Reginei Maria, precum şi la statuia lui Mihai Viteazul, alături de reprezentanţi ai Partidului Democrat Liberal. Prezenţa lui Boc în oraşul Unirii nu a fost lipsită de incidente. Acesta, dar şi partidul pe care îl reprezintă au fost huiduiţi de aproape toată mulţimea de români aflaţi în stradă.


[media id=446 width=320 height=240]

În ciuda primirii pe care a avut-o, Emil Boc priveşte cu optimism spre viitor. Acesta a declarat la Alba Iulia că iubeşte România şi oamenii pe care îi are:

„La mulţi ani românilor şi, chiar dacă contextul este mai dur, ar trebui să fim optimişti. Am spus de cele mai multe ori, iubesc România pentru oamenii pe care îi are, pentru căldura, pentru sufletul, pentru inima şi calitatea de care au dat dovadă. Iubesc România pentru bogăţiile pe care le are, pentru resursele naturale şi, nu în ultimul rând, iubesc România pentru istoria pe care o are.”

Întrebat dacă priveşte cu optimism înspre viitoarele alegeri, Boc a declarat că este vorba despre prudenţă şi responsabilitate: ” Cu responsabilitate şi prudenţă, putem trece anul 2012″.

Despre cei care l-au huiduit la Alba Iulia, Boc s-a rezumat să declare: „La mulţi ani!”. Mai revoltat de reacţiile oamenilor a fost ministrul Traian Igaş: „Mi se pare jalnic acest aspect, dar suntem români, e ziua românilor, le spun tuturor La mulţi ani! şi Să ne unim cu toţi în acest moment”. Primarul Mircea Hava s-a arătat, de asemenea, nemulţumit de exprimările mulţimii: „Mă doare sufletul şi mi-e jenă de oamenii care au venit să de bucure de 1 Decembrie la Alba Iulia. Aici, noi nu avem treabă cu nimeni. N-aş fi vrut să zic asta niciodată în Sala Unirii”.

Emil Boc a participat, începând cu ora 13.30, la defilarea organizată de Ministerul Administraţiei şi Internelor, pe Bulevardul 1 Decembrie 1918.

Vezi declaraţia oficială a premierului cu prilejul Zilei de 1 Decembrie la Alba Iulia:

„Unitate, libertate şi democraţie sunt valorile fundamentale consfinţite de Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, la Alba Iulia. Un arc peste cei 93 de ani care au trecut de la acest moment de cotitură în istoria neamului nostru, când voinţa politică s-a contopit în voinţa naţiunii, ne dovedeşte că triunghiul valorilor pe care s-a ridicat România modernă este acum mai actual ca oricând.
Evoluţia naţiunii române a fost marcată, în momentele cheie, de sentimentul de unitate, liant care a făcut să devină posibile marile proiecte naţionale.
Realitatea ultimilor ani, deşi diferită din punct de vedere istoric, ne arată că trăim unul dintre momentele cheie, în care avem nevoie de solidaritate şi efort comun. Este timpul să ne gândim, în primul rând, la ceea ce ne uneşte şi mai puţin la ceea ce ne desparte, pentru a depăşi dificultăţile economice actuale.
Dacă în 1918 românii aspirau la libertate şi democraţie, astăzi, aceste valori sunt depline şi întărite de apartenenţa noastră la Uniunea Europeană. Peste o lună România împlineşte cinci ani de când a devenit membru al Uniunii. Ne mândrim cu valorile şi identitatea noastră culturală în Europa naţiunilor.
De aceea, salut iniţierea campaniilor media care ne readuc în atenţie valori pe care, uneori, le pierdem din vedere. Avem numeroase exemple de români care, oriunde s-ar afla, fac cinste ţării şi ne definesc ca popor. Este timpul să regăsim bucuria de a fi români şi îmi doresc să trăim acest sentiment zi de zi, nu doar în momente festive.
Avem în spate istoria care ne obligă, iar în faţă viitorul care ne responsabilizează. Tinerii zilelor noastre trebuie să îşi amintească patriotismul înaintaşilor care au înfăptuit Marea Unire. Le datorăm crearea României moderne.
Privim cu respect către trecut şi cu încredere către viitor! Vom lăsa în urma noastră o Românie credibilă în plan internaţional şi o prosperitate durabilă. Suntem în faţa unui an care se anunţă dificil peste tot în lume. Avem nevoie de speranţă şi încredere pentru un viitor mai bun pentru generaţiile de astăzi şi de mâine şi am convingerea că sacrificiile românilor nu au fost în zadar.

La mulţi ani, români de pretutindeni!
La mulţi ani, România!”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

7 Comentarii

7 Comentarii

  1. toby

    joi, 01.12.2011 at 11:48

    ….mocanu- itot sluga la darluga si fara elementarul bun simt de biped!!1

  2. cipikao

    vineri, 02.12.2011 at 00:44

    ce vrea sa spuna primarul nostru drag in aceasta inregistrare?face pe leul cu alegatorii?

    https://observator.a1.ro/social/Basescu-si-Boc-huiduiti-de-Ziua-Nationala-a-Romaniei_50029.html#

  3. cipikao

    vineri, 02.12.2011 at 00:54

    Rusine domnule primar ,ti s-a urat de atata primarie.Ai dreptate,e mare gradina Domnului si multi sar gardul.Ai rabdare pana la alegeri si speram sa te EJECTAM.

    • radu

      vineri, 02.12.2011 at 12:21

      spera in continuare…cu speranta mori ! 🙂

  4. jean

    vineri, 02.12.2011 at 09:17

    nu mai ai pufoaica de la Refractara ?? d-zeu e sus şi vede…nu scăpaţi voi aşa uşor ! !

  5. cipikao

    duminică, 04.12.2011 at 15:51

    radu ai si tu un loc dupa gard , cu primarul, stiu ca va credeti mereu la primarie dar nu ve-ti putea fi mereu

    • radu

      vineri, 09.12.2011 at 18:02

      deocamdata eu ma *** pe gardul tau ca majoritatea decide

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax