Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania, la munte şi la mare până în 19 iulie. PROGNOZA meteo pe două săptămâni. Temperaturi maxime de 36 grade Celsius

Publicat

soare nori Administraţia Naţională de Meteorologie prezintă prognoza de vreme pentru perioada 6 – 19 iulie, în regiuni din ţară. În Transilvania, temperaturile vor crește până miercuri, 8 iulie, când media temperaturilor maxime ajunge la 36 de grade. Spre sfârșitul primei săptămâni vremea se va răci, urmând ca o nouă încălzire să aibă loc în a doua jumătate a intervalului de prognoză.

Citește și COD PORTOCALIU de caniculă în ALBA, MIERCURI, cu temperaturi până la 39 grade Celsius. MARŢI, COD GALBEN. Alte zone vizate »

În Transilvania, valorile termice vor creşte până miercuri, 8 iulie, când se vor atinge, în medie, 36 de grade ziua şi 17 grade noaptea. În următoarele trei zile vremea se va răci, astfel încât pe 11 iulie, media temperaturilor maxime va fi de aproximativ 24 de grade, iar cea a minimelor se va situa uşor sub 10 grade.

O nouă încălzire va avea loc în a doua săptămână de prognoză, când vremea va fi călduroasă, temperaturile diurne depăşind, în medie, 30 de grade, iar cele nocturne urmând a se situa în jurul valorii de 14 grade.

Averse, în general slabe cantitativ, însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, se vor semnala îndeosebi în zilele de 9, 14 şi 18 iulie.

La munte, în primele zile ale intervalului, regimul termic va fi mai ridicat decât cel obişnuit în prima decadă a lunii iulie, fiind caracterizat de temperaturi maxime în medie între 23 şi 26 de grade şi minime între 13 şi 16 grade. Din 9 iulie vremea se va răci, astfel că în data de 11 iulie temperaturile vor fi cu aproximativ 10 grade mai scăzute.

Apoi valorile termice vor marca o creştere treptată, în a doua săptămână de prognoză urmând a se situa, în medie, între 22 şi 24 de grade în cursul după-amiezelor, respectiv între 12 şi 14 grade în timpul nopţilor.

Manifestări specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala în data de 9 iulie, când şi cantităţile de apă vor fi mai importante, dar pe spaţii mai mici şi slabe cantitativ şi în zilele de 10, 14, 17 şi 18 iulie. În rest, probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi redusă.

În Dobrogea și pe litoral, în primele patru zile ale intervalului, vremea va fi călduroasă, cu medii ale maximelor de 33 de grade, iar în orele prânzului va deveni caniculară în zona continentală. Apoi, până la data de 12 iulie, valorile termice, atât cele maxime, cât şi cele minime, vor scădea cu aproximativ 6 grade, devenind normale pentru această perioadă.

Pe parcursul celei de-a doua săptămâni de prognoză, vremea se va încălzi uşor şi treptat, maximele termice ajungând, în medie, la 30 de grade, iar minimele situându-se în jurul valorii de 19 grade.

Fenomenele specifice instabilităţii atmosferice îşi vor face apariţia cu precădere în intervalul 9-11 iulie şi în jurul datei de 14 iulie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax